Gemi Brokerleri Derneği,  14.01.2012 tarihli Genel Kurul neticesinde oluşan  Yönetim Kurulu olarak,yeni dönemdeki faaliyetlerini daha iyi tanıtmak amacıyla Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka  başta olmak üzere, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı'ndan Deniz Ticareti Genel Müdürü Özkan Poyraz ve Genel Müdür Yardımcısı Turgay Kaya'yı  ziyaret etti. 

 

Ankara seyahatinde ilk olarak sektöre büyük katkılarda bulunmuş olan eski Denizcilik Müsteşarı, şimdiki Savunma Bakanı İsmet Yilmaz ziyaret edildi. Sektörün içinden gelen biri olan Bakana Gemi Brokerları Derneği hakkında bilgi verildi.

 

Derneğin kuruluşunun yerinde ve zamanında olduğuna değinen Yılmaz, akreditasyonu alinan I.C.S. eğitimlerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, Gemi Brokerleri Derneğinin başarılarının devamını diledi.

 

İkinci durak; Dernekler Dairesi Başkanı  Mustafa Yardımcı oldu ve Yardımcı, 'Türkiye' adının Gemi Brokerleri Derneğinin dernek ünvanının başına konabilmesi için gereken koşullar hakkında tavsiyelerde bulundu. 

 

Üçüncü durak olarak Eski adıyla Denizcilik Müsteşarlığı’nda Genel Müdür Özkan Poyraz ve Gen.Müdür Yardımcısı Turgay Kaya ziyaret edildi, sektördeki en son yönetmelik düzenlemeleri ve derneğin faaliyetleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. 

 

Son durak olarak; yine sektörün son derece yakından tanıdığı Müsteşar Yard. Suat Hayri Aka makamında ziyaret edildi. Sektör içerisinde  brokerlik mesleğinden gelen bir kişi olarak da bilinen S.Hayri Aka, sektör hakkındaki düzenlemeler ile ilgili  bilgiler verdikten sonra, derneğin faaliyetlerinden biri olan eğitimler için Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

 

Gemi Brokerleri Derneği, mensuplarıyla ve sektörle destek ve ilişkilerini sürdürmek için ziyaretlerine devam edeceğini belirtti. 

 

 

 

 

 

 


Editör: TE Bilişim