Gemi mağduru ''Normal vatandaş olsaydık ölürdük. Bize çarpan gemi hiç durmadan yoluna devam etti." dedi.

Arızalı olan teknelerini bakım için Poyrazköy’e getirmek için yola çıkan 2 dalgıç, kum kosterinin teknelerine çarpması ile ölüm tehlikesi geçirdi. Alabora olan tekneden atlayıp kıyıya kadar yüzmeyi başaran denizciler canlarını zor kurtardı.

Olay saat 14.00 sıralarında Beykoz açıklarında meydana geldi. Arızalı olan teknelerini Poyrazköy’e bakıma götürmek için denize açılan Efe Yılmaz ve Hakan Erişken isimli dalgıçlar ölümden döndü. Dalgıçlar tekneleriyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altından geçtikleri sırada Karadeniz'e doğru giden Şenkal isimli geminin yandan çarpması sunucu denize düştü. Alabora olan teknelerini bırakarak dakikalarca yüzen iki dalgıç Kanlıca Koyu'na çıktı.

Alabora olan tekne ise balıkçılar tarafından kıyıya çekildi. Kıyıda bitkin halde bekleyen Dalgıç Efe Yılmaz, , "Biz bakıma gidiyorduk. Kıyıdan seyir halindeydik. Aniden yandan geminin çarptığını gördük. Teknemiz alabora olunca biz denize düştük. Dalgıç olduğumuz için yüzerek kurtulduk. Normal vatandaş olsaydık ölürdük. Bize çarpan gemi hiç durmadan yoluna devam etti." diye konuştu.

Bu arada olayın duyulmasından sonra harekete geçen Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti ve Deniz Polisi Kanlıca Koyu'na gelerek balıkçılardan bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim