GEMES'TEN DENİZDE İŞ İMKANI

Eğitimini tamamlayan gençler Türkiye'nin deniz taşımacılığı sektöründe lider işletmelerinde yüksek ücretlerle istihdam şansına sahip olacak.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin, Avrupa Birliği desteğiyle başlayan ve Türkiye İş Kurumu işbirliği ile yürütülen 'İşsiz Gençlerin İstihdamına Yönelik Gemiadamı Mesleki Eğitimleri Projesi' devam ediyor.

İlk dönem eğitimleri sonunda T.C. Gemiadamı Sınavları Merkezi'nin düzenlemiş olduğu sınavlardan yüzde 80 başarıyla çıkan ilk mezunlar denize çıkmaya hazırlanırken, 3'üncü dönem başvurular başladı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Deniz Adamları Dayanışma Derneği'nin de sosyal ortaklığında devam eden proje kapsamında, eğitimlerini başarıyla tamamlayan gençler, gemiadamı sınavlarında başarılı olup, 'gemici' ve 'yağcı' yeterliliklerini alınca, projede iştirakçi rolü üstlenen Türkiye'nin deniz taşımacılığı sektöründe lider işletmelerinde yüksek ücretlerle istihdam şansına sahip olacak.

Projeye, istihdam konusunda destek veren kurumlar arasında; Arkas Denizcilik, Beşiktaş Group, Chemfleet, Chemmariner Denizcilik, Dünya Denizcilik, Genel Denizcilik, Gülnak Denizcilik, İnce Denizcilik, Kaptanoğlu Holding, Kıran Holding, MAYDEN Denizcilik, Nemtaş Denizcilik, Transal Denizcilik gibi önemli denizcilik şirketleri yer alıyor.

GEMES Projesi; 'İzmir ve çevresinde, ilköğretimini tamamlayan, işsiz, ekonomik kısıtlılığı olan, 18 - 24 yaş arası gençlere, denizcilik sektörüne yönelik meslek edindirerek fırsat eşitliği sağlamak ve istihdamlarına katkıda bulunmak' amacıyla başlatıldı.

Proje kapsamında ücretsiz olarak verilen eğitimle ilgili başvurular; www.gemesprojesi.org internet sitesi, Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü (0 232 441 18 48 / 6) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu (0 232 412 88 14) tarafından kabul ediliyor.

 

Editör: TE Bilişim