Geleneksel Üsküdar Buluşması

Dün sabah İstanbullu ani bastıran sel ile kaçacak yer aradı. Başakşehir’de araçta mahsur kalanlar oldu, Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı suyla doldu.

Üsküdar’daki kat otoparkını su bastı. İSTANBUL, yine yaz yağmuruna teslim oldu. Sabah 08.30 sıralarında Terkos Gölü üzerinde yerel ve ani olarak gelişen şiddetli yağış Küçükçekmece, İkitelli bölgesinde başlayarak tüm İstanbul’u etkisi altına aldı. Feriköy, Bağcılar, Esenler de bazı gecekondular kullanılamaz hale gelirken, Dolapdere’de sel suları asfalt kaldırdı. Hızlı hareket eden bulutlar kısa sürede Anadolu bölgesine geçerek yağış Üsküdar, Ümraniye ilçeleri üzerinde etkili oldu. Yağış yerleşim alanlarının da özellikle Terkos, Sazlıdere, Alibey, Elmalı ve Ömerli su toplama havzalarına yağış bıraktı. Bölgesel olarak başlayan yağış 60 dakikada metrekareye 60-70 kilogram yağış bıraktı.

1 SAATTE KARA, DENİZ OLDU

İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağıştan en çok etkilenen ilçeler arasında yer alan Üsküdar’da yine o bildik manzara vardı. Üsküdar’da, her yağmurda olduğu gibi deniz ve sahil bir kez daha birleşti. Otomobiller yollarda kalırken, yayalar da diz boyu su nedeniyle zor anlar yaşadı. Onlarca kişi sel suları nedeniyle Marmaray’ın çıkışında mahsur kaldı. Üsküdar’daki sahil yolu yine taşarak, denizle kara bir kez daha birleşti.

Editör: TE Bilişim