Geleceğin Gemi Ustaları Karasu’da Yetişiyor

Sakarya karasu İlçesinde son yıllarda gelişmekte olan sanayiler İlçede geleceğin ustalarını yetiştirmeye başladı.

Sakarya karasu İlçesinde son yıllarda gelişmekte olan sanayiler İlçede geleceğin ustalarını yetiştirmeye başladı. Sakarya Karasu İlçesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde yetiştirilen öğrenciler geleceğin gemi ustaları olarak yetişiyor. Karasu Mesleki ve Teknik Eğitim Okulu atölyesinde Gemi kaynakçılığı bölümünde, 70 öğrenci hummalı bir çalışmayla gemi kaynakçılığı ve gaz altı kaynakçılığı öğreniyorlar.

Metal bölümü Öğretmeni Serkan Kaya eğitimle ilgili olarak bilgi verdi. Kaya, “Biz burada geleceğin gemi kaynak ustalarını yetiştiriyoruz. Her geçen gün daha iyi daha bilgili bir ara elaman yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Şu anda alanımızda 70 öğrencimize metal üzerinde gaz altı kaynakçılığı gemi kaynakçılığı öğretiyoruz.  İlçemizde tersanenin kurulmasıyla birlikte yeni açılacak sanayi ile birlikte bizim alanımıza da hitap etmektedir. Bizlerde bu sanayi kuruluşlarına ara elaman yetiştirmek ve geleceğin ustalarını burada yetiştirmek için gayret sarf ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda da yaklaşık bin öğrencinin yetiştirildiğini anlatan Öğretmen Serkan Kaya, “ şu ana kadar yetiştirdiğimiz gemi kaynakçılığı ara elamanları olarak bin öğrencimizi çeşitli sanayi kuruluşlarına yerleştirdik” diye konuştu. 

Verilen mesleki eğitimden mutlu olduklarını  anlatan öğrenciler de, “bizler burada çok değerli hocalarımızla birlikte iyi eğitim alıyoruz ve Geleceğin ustaları olmak için uğraş veriyoruz. Zaten İlçemizde ve çevremizde kurulan gemi sanayileri ile sanayi kuruluşları bizim gibi elamanlara rağbet gösteriyor onun için bizlerde var gücümüzle değerli hocalarımızın bilgileriyle bilgilendiriliyoruz ve bardanda mezun olduktan sonra piyasada rahatça iş bulup bir yere giriyoruz” dediler. Sakarya karasu İlçesinde yetişmekte olan geleceğin gemi ustaları geçtiğimiz yıllar dada bin öğrenciyi çeşitli sanayi kuruluşlarında iş başı yaptığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim