Geleceğin Denizcilerini Yetiştirecek     

Giresun Üniversitesi bünyesinde Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi bölümüne bağlı olarak kurulan, Deniz Ulaştırma ve İşletmesi (Güverte) programı ile Gemi Makineleri İşletmesi (Makine) programları aktif hale getirilerek öğrenci alımına başlanacak.

Üniversite yönetimi tarafından düzenlenen toplantıda, Teknik Bilimler MYO bünyesinde 2 yıl önce açılan Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi bölümüne bağlı olarak kurulan, Deniz Ulaştırma ve İşletmesi (Güverte) programı ile Gemi Makineleri İşletmesi (Makine) programlarından Güverte programına 2013-2014 akademik yılında ek kontenjanla öğrenci alınması ve Makine programının da öğretim görevlisi eksikliklerinin giderilerek en kısa zamanda öğrenci alımı yapması için öğretim görevlisi ilanına çıkılması konuları ele alındı.

Toplantıda konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede ve deniz kenarında bulunan bir ilde eğitim verdiklerini belirterek ülkemizin denizcilik sektöründe üst sıralarda yer almasına rağmen yetişmiş eleman ihtiyacı ve eğitiminde alt sıralarda yer alan bir ülke konumunda olduğunu belirtti.

Sektörde istihdam sorunu olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Atttar,

“Sektör kazancı yüksek ve istihdam sorunu olmayan bir sektör olup, eğitim noktasında sıkıntılar çekmektedir. Bizde açık görünen programlarımızı en kısa ve hızlı bir şekilde aktive ederek bu boşluğu doldurmalıyız. Bunun için Giresun’un 3 ilçesinde bulunan; Bulancak, Espiye ve Tirebolu Denizcilik Liseleri çok önemli bir altyapıdır.

Bunu da değerlendirerek hayata geçirilecek önlisans ve lisans programlarımızla Giresun’u Denizcilik eğitimi noktasında bir üs haline getirebiliriz. Ülkemizde ilk sivil denizcilik eğitimi kurumunu kuran ve bugünkü İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesinin başlangıcı olan okulun kurucusu Hamid Naci Bey’in Giresun Tirebolulu olması da bize ayrı bir misyon ve görev yüklemektedir. Denizcilik programlarımızı hızla hayata geçirerek Denizcilik Fakültesinin de kurulması için gerekli çalışmaları hızla başlatacağız” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim