'Geleceğimiz Erimesin' Teknesi Marmaris'te

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele için TEMA ve TURMEPA'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği "Geleceğimiz Erimesin" kampanyası eğitim çalışmaları kapsamında Kalkan'dan hareket eden özel donanımlı eğitim teknesi Marmaris'e geldi.

Çevre konusunda önemli bir adım olarak TEMA ve TURMEPA tarafından başlatılan "Geleceğimiz Erimesin" kampanyasında kamuoyunun bilinçlendirilmesi için karadan ve denizden mobil eğitim etkinliklerinin gerçekleştirecek olan ekipler 15 Eylülden bu yana yolarda çalışmalarını sürdürüyorlar. Kampanya için geçtiğimiz sene toplanan bağışlarla hazırlanan eğitim araçlarındaki eğitimli gönüllü ekipler, ziyaret ettikleri bölgelerde küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda dünyayı bekleyen tehditlerle ilgili farkındalık yaratarak yapılması gerekenler konusunda bireyleri bilinçlendirmek üzere çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Eğitim için gerekli olan elektrik enerjisini rüzgar enerjisinden yararlanarak sağlayan TURMEPA'nın özel donanımlı eğitim teknesi 10 gün süreyle Marmaris'te kalacak.

Son duragı Balıkesir olan tekne Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesinin destekleriyle Marmaris Kaymakamlık binası önünde eğitim verecek. TURMEPA Marmaris Koordinatörü Zafer Akgül, "Küresel Isınma ve İklim Değişikliğine Karşı, ülkemizde ilk kez iki önemli sivil toplum kuruluşu el ele vererek yurt çapında eğitim kampanyası başlattı. 'Geleceğimiz Erimesin' isimli bu kampanya ile tüm halkımızın daha bilinçli olması sağlanırken geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizde ayrı bir önemle eğitiliyor. Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir doğa ve dünya için tüm haklımızın bu konuda bilinçlenmesi konusunda elimizden geleni yapacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim