GEDEN'in gemisinde 3. Kaptan Kayıp

Karamehmet'e ait Genel Denizcilik'in AQUA adlı tankerinde 3. kaptanlık yapan Abdülhamit Erbay'dan ailesi haber alamıyor. 

Trabzon Sürmene doğumlu genç 3. Kaptan Abdülhamit Erbay'dan  17 Ekim'den bu yana haber alınamıyor.

Genel Denizcilik'in 19 Ekim Cuma günü  Abdülhamit Erbay'ın Ablasını çağırıp kardeşinin iki gün önce gemide kaybolduğu geçen sürede de herhangi bir haber alınamadığını bildirdiği öğrenildi. 

Genç kaptanın saat 18-18:30 gibi akşam yemeğini yediği, normal kıyafetleriyle geminin baş tarafına gittiği öğrenildi.

Erbay'ın ablası; 'Geminin baş tarafında bir zincirin açık, güvertede de ayak izleri bulunduğunu söylediler. Gemide çalışanların listesini istedim vermediler' diyor.

Houston'a yanaşmak üzere...

AQUA Gemisinin şu sıralarda  ABD'nin  Houston Limanı'na yanaşmak üzere olduğu, DenizHaber.Com'a gelen bilgiler arasında.

Konuyla ilgili Uluslararası Ulaştırma Çalışanları Federasyonu  (ITF) e de bilgi verildiği öğrenildi.

Genç kaptanın gemiye katılmadan önce bir arkadaşıyla birlikte yemek yediği ve onun ifadesine göre ruh halinin çok iyi olduğu, hayat dolu olduğu yine gelen bilgiler arasında.

Daha önce gemi Venezuella'da tutuklanmıştı

AQUA tankeri, 20 Şubat 2010 tarihinde 23 mürettebatı ile birlikte  Venezuella'da  makine dairesinde 116 kilogram kokain ele geçirildiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Venezuela Uyuşturucu Kontrol Dairesi (ONA) yetkilileri gemide kokain yakaladıklarını ve gemiyi tutukladıklarını açıklamışlar, uzun müddet Venezuella'da tutuklu kalan gemi,Türk Dışişleri'nin de araya girmesiyle Aralık 2010 tarihinde serbest bırakılmıştı.

 

Editör: TE Bilişim