Dünya ECDIS (Elektronik Harita Gösterim Sistemi) Günü, 16 Eylül 2015 tarihinde Almanya'nın Hamburg liman kentinde yapılan etkinliklerle gerçekleştirildi. 

Dünya ECDIS Günü münsaebetiyle verilen ödüllerde Türkiye'den Geden Lines, en iyi ECDIS Uygulaması Ödülü'ne layık görüldü.

Geden Lines'ın ödülünü Kaptan Evrim Alaşlar, ChartWorld satış Müdürü Stephan Dimke ve Dünya ECDIS Günü  Komite Üyesi Alina Vorobieva'dan aldı.

Dünya ECDIS gününde herkesin üzerinde birleştiği ortak fikir, ECDIS ve Elektronik Seyir Haritaları ile ilgili özel bir konferansın düzenlenmesinin gerekliliği ve bunun aslında geciktiği oldu. 

Hamburg'da düzenlenen Dünya ECDIS Gününde yapılan tüm panellere yoğun katılım olduğu gözlendi. 

ECDIS Gününün açılışını Uluslararası Hidrografi Dairesi (IHO) Direktörü Gilles Bessero yaptığı konuşmayla açtı. 

Bessero, ECDIS Bulundurma Zorunluluğu ve elekronik harita üretimi konularının tarihçesini anlatan etkileyici bir sunum yaptı. 

Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen 250 katılımcı, ECDIS bulundurma zorunluluğu, tip onayı, ENC dağıtımı, ECDIS eğitimi ve hidrografik sörvey gibi başlıklar altında yapılan sunumlar, atölye çalışmaları ve tartışmalara katıldı. 

ECDIS ile ilgili konularda ilginç haberler ve öngörüleriyle katılan konuşmacılar arasında IHO'dan Kaptan Osamu Marumoto ve CIRM Başkanı Michael Bergmann da yer aldı. 

Dünya ECDIS Günü, Atlantic House binasının 20. katında Hamburg imanı manzarasında gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi.

Ödül alan kurum ve ödül kategorileri şu şekilde gerçekleşti: 

ECDIS Yılın Eğitimcisi                        Capt. Peter Möller, Promacindo, Jakarta, Indonesia
En iyi  ECDIS Uygulaması Ödülü       Geden Lines, Istanbul, Turkey
Yenilikçilik Ödülü                                 Carnival Maritime, Hamburg, Germany
Seyir Emniyeti Ödülü                           Fleet Management Limited, Hongkong
Yaşam Boyu Başarı Ödülü                  Prof. Dr. Bernhard Berking, Hamburg Germany

 

Editör: TE Bilişim