ÖYK'dan Taşınmaz Satışına Onay

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazine adına kayıtlı Aydın ve Kocaeli’nde yer alan bazı taşınmazların satışını onayladı.

Kurul, Hazine adına kayıtlı Kocaeli’nin Gebze ilçesi, Muallim köyünde yer alan bir taşınmazın da 2 milyon 825 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Aydın Vinç Denizcilik Gemi Acenteliği Tahmil Tahliye Uluslararası Nakliyat Vinç ve Liman İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi. Aydın Vinç Denizcilik Gemi Acenteliği Tahmil Tahliye Uluslararası Nakliyat Vinç ve Liman İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde Kurul, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 2 milyon 810 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Kılıçlar Lojistik İş Makinaları Nakliyat İnşaat ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazine adına kayıtlı Aydın ve Kocaeli’nde yer alan bazı taşınmazların satışını onayladı. Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖYK, Hazine adına kayıtlı Aydın’ın Didim ilçesi, Didim Mahallesinde kayıtlı arsa ve üzerindeki binaların 16 milyon 50 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Anı Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi.

ÖYK aynı zamanda, özelleştirme kapsam ve programına alınan Maliye Hazinesi adına kayıtlı Kocaeli’nin, Gebze ilçesi, Tavşanlı köyünde yer alan taşınmazın 3 milyon 370 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Kılıçlar Lojistik İş Makinaları Nakliyat İnşaat ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Kılıçlar Lojistik İş Makinaları Nakliyat İnşaat ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine de onay verdi.

 

Editör: TE Bilişim