Gazze'ye yardım gemisi İstanbul'dan yola çıktı

İstanbul (AA)- İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Anadolu Arslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) katkılarıyla hazırlanan 1000 ton gıda ve ilaç yardımını Gazze'ye ulaştıracak gemi, İstanbul'dan Mısır'a doğru hareket etti.

Zeytinburnu ZEYPORT Limanı'ndan içinde süt tozu, çocuk maması, çocuk bezi, gıda, ilaç, tıbbi malzeme ve jeneratörlerden oluşan 1000 tonluk yardım malzemesi bulunan gemi, 4 gün içerisinde Mısır'ın Ariş Limanı'na ulaşacak. Yardımlar, buradan Refah Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Gazze'ye götürülecek. Geminin hareketinden önce basın açıklaması yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanvekili Yavuz Dede, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze halkının yanında olduklarını gösteren çalışmalara devam ettiklerini, daha önce 3 kargo uçağı ile 100 tonluk yardım malzemesini bölgeye ulaştırdıklarını söyledi.

Son olarak İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile içerisinde doktorların da olduğu vakıf ekibinin Gazze'nin içine girdiğini kaydeden Dede, ''Şu ana kadar 10 milyon TL'ye yakın ayni ve nakdi yardım bölgeye ulaştırılmıştır'' dedi.

Geminin fotoğrafları için tıklayınız
 

Editör: TE Bilişim