İsrail donanması, yardım gemimizin etrafını sardı

Özgür Gazze Hareketi'ne bağlı bir gemi, İsrail'in ablukası altındaki Gazze'ye yardım götürmek üzere dün yola çıkmıştı. Hareket, İsrail donanmasının "İnsanlık Ruhu" adlı gemisinin etrafında 6 adet İsrail gemisi olduğunu açıkladı.

Özgür Gazze Hareketi'ne bağlı "İnsanlık Ruhu" adlı yardım gemisi Kıbrıs'ın Larisa limanından dün hareket etmişti. İlk başta rahat başlayan yolculuk İsrail kıyılarına yaklaştıkça zorlaşmaya başladı. Hareket, İsrail ordusunun yol bulmasını sağlayan aletleri bozmaya çalıştığını ve yönlerini pusula ile bulmaya çalıştıklarını açıklamıştı. İsrail ise bu iddiaları reddediyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, herhangi bir tehditleri olmadığını ileri sürdü. Geminin Mısır'ın Said Limanı'na gideceğini açıkladığını savunan Palmor, "Yollarını değiştirir ve Gazze'ye gitmeye çalışırlarsa ya da böyle bir niyetleri olduğunu belirtirlerse donanma harekete geçebilir. Tabii ki ateş açmayız." dedi. Ancak Özgür Gazze Hareketi, niyetlerinin Gazze olduğunu açıkça ilan etti. Hareket, suya açılmadan önce de niyetlerini açıkça belirtmişti.

Hareketten Derek Graham, "Geri dönmezsek ateş açacaklarını söylediler. Gazze'ye doğru gitmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim