Bunun için, ilk olarak bir gazino olması tasarlanan başka bir gemiyi dönüştürme işine girişmişlerdir.Halkın Kurtuluşu Ordusu Donanması (PLAN – Peoples’ Liberation Army Navy), Jiangnan’nın 3 No. Kuru Havuzunda gizlice inşa edilmekte olan uçak gemisinin varışını beklerken, kökleri tamamen başka bir çağda olan bir gemiyi teslim almaya hazırlanmaktadır. Çin’in ilk uçak gemisi hiçbir zaman tamamlanmamış olan bir Sovyet savaş gemisinin teknesinden inşa edilen bir gemi olacaktır.

Yarı tamamlanmış, 300 metre (984 ayak) uzunluğundaki Varyag, Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra, geminin Doğu Avrupa ülkesi Ukrayna’nın elinde kalması üzerine 1998 yılında Ukrayna’dan Çinliler tarafından satın alınmıştır.Gemi bir Dalian tersanesinde halen bir savaş gemisi olarak yenilenmekte olup, verilen bilgilere göre, gelecek yıl suya indirilmesi beklenmektedir.

Çin ilk olarak bu gemiyi bir gazino gemisine dönüştürmeyi planlamıştı. Ancak halen, Jiangnan uçak gemisi 2015 yılından bir süre sonra denize indirilinceye kadar,  geminin denizciler için bir eğitim platformu olarak kullanılması beklenmektedir.

 

Editör: TE Bilişim