Gaziantep kayıkhaneye kavuşuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Alleben Göleti'nde dolululuk oranının arttığını, mayıs ayından itibaren gölette kayıkla gezi yapılabileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Güzelbey,  DSİ'nin taşkın amaçlı olarak inşa ettiği Allaben Göleti'nin bir süre önce protokolle kendilerine tahsis edildiğini anımsatarak, “Hedefimiz burasını Gaziantepliler için yeni bir piknik ve eğlence merkezi yapmak” dedi.

Gaziantep'e en yakın su kaynağı olan Alleben Göleti'nin çevresinde bir dizi çalışma yaptıklarını ve çalışmaları sonrasında göletin Gazianteplilerin ilgi odağı olduğunu ifade eden Güzelbey, şu bilgileri verdi:

“Göletin çevresini piknik alanı olarak düzenledik. Ancak, kuraklığa bağlı olarak gölette doluluk oranının düşük kalması nedeniyle su oyunlarına ve kayıkla gezinti yapılmasına olanak sağlayacak çalışmalarımıza başlayamadık, çalışmalarımızı ertelemek zorunda kaldık.

Bu yıl bol yağış oldu. Son yağışlarla Alleben Göleti'nin doluluk oranı hedeflediğimiz etkinlikler için uygun hale geldi. Mayıs ayından itibaren gölette kayıkla gezilebilir. Bunun için gerekli kayıkhanenin yapımına başladık. Göletin sahilindeki mevcut taş binanın alt katını kayıkhaneye, üst katını kafeteryaya dönüştüreceğiz. Ayrıca göletin güneyine de bir taş bina yaptıracağız ve çok amaçlı kullanacağız.”

Alleben Göleti'nin 175 bin metrekare alana sahip olduğunu vurgulayan Başkan Güzelbey, çalışmaları tamamlandığında Gazianteplilerin gölette hoşça vakit geçirebileceklerini ifade etti.

Güzelbey, düz alanları kademelendirerek göleti her taraftan ve her mesafeden görülebilecek hale getirdiklerini belirterek, fuar alanından ve raylı sistem güzergahından söktükleri ağaçları dikerek göletin çevresini yeşillendirdiklerini söyledi.

Belediye Başkan Güzelbey, şunları kaydetti:

“Göletin kıyısındaki 35 bin metrekare alanı piknik alanı olarak düzenledik. Piknik alanına 72 pergola monte ettik. 2 bin 500 metrekare alanı otopark olarak düzenledik. Vatandaşların hafta sonu sosyal faaliyetlerden faydalanmaları için 2 gruptan oluşan fitnes aletleri yerleştirdik. Gölet alanında spor yapmak isteyen vatandaşlar için toplam uzunluğu 2 bin 500 metre olan koşu parkuru yaptık. Vatandaşların bu alanda huzurlu bir şekilde zaman geçirmeleri için 24 saat hizmet veren güvenlik birimleri oluşturuldu.

Ayrıca gölet alanında tuvalet, çeşme gibi alanların yanı sıra çöplerin saklanması için iki tane yer altı konteyneri de kuruldu. Gaziantep'e güzel bir piknik alanı kazandırdık. Gazianteplilerin hafta sonlarında Alleben Göleti'ne gösterdiği yoğun ilgi güzel ve doğru bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor. Gölette su etkinlikleri ve kayıkla gezi yapılmaya başlandığında belki de burada yer bulmak olanaksız hale gelecek.” (aa)
 

Editör: TE Bilişim