Gaziantep Artık Kaptan Yetiştirecek

Gaziantep'te, Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümlerinin açılışı ve Denizcilikte Gaziantep'in rolü konulu toplantı Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Zirve Üniversitesi konferans salonunda yapılan toplantıya, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ile birlikte, Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser,  Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, ilçe Kaymakamları Mehmet Aydın, Ali Çınar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Er, AK Parti il Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa, İstanbul Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamilsağ, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bahaeddin Nakıboğlu ile çok sayıda sanayici iş adamı, akademisyenler, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa üniversitede açılan yeni bölümler hakkında bilgi vererek, açtıkları üç yeni bölümden ikisinin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği olduğunu ve bu bölümlerin de gemi adamı yetiştirmede ihtiyaca cevap verebilecek bölümler olduğunu söyledi.

Gaziantep'teki üniversitelerin başarılarını yakından takip ettiklerini belirten İstanbul Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamilsağ ise, "Birkaç ay önce Denizcilik Müsteşar Yardımcısı ile birlikte YÖK Başkanını ziyaret ettik. Ziyaretimizde Zirve Üniversitesinin Mühendislik Fakültesinde, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümlerini açacağını duyduğumuzda çok mutlu olduk" dedi.

"Bugün Gaziantep için Çok anlamlı ve önemli bir gün" diyerek konuşmasına başlayan GSO Başkanı Nejat Koçer de, "Gaziantep'e yenilikçilik yakışıyor. Yeni hedeflere koşmak, yeni vizyonları ortaya koymak gerçekten yakışıyor. Bu anlamda Zirve Üniversitesine teşekkür ediyorum. Türkiye'nin, denizi olmayan hangi ilinde Denizcilik bölümü açılır denseydi? Herhalde, Gaziantep akla gelmezdi" diye konuştu.

Bu bölümün açılmasıyla birlikte, gemi sanayisinde de üretim yapmak istediklerini, bunu yapacak sanayi alt yapısının bulunduğunu belirten Koçer, "Madem burada böyle bir bölüm açılıyor, madem Gaziantep için böyle bir farkındalık oluşturuyoruz, o zaman çok ciddi bir alt yapısı olan makine imalat sanayimizin de bu farkındalıktan faydalanmasını isteriz. Lütfen gelecek planlarımıza bunu da koyalım" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ise, kurtuluş savaşında Gaziantep'in ve bölge illerinin öncülük ettiğini ve Denizcilik bölümü açma fikrinin akıllarına geldiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu bölgeler isimlerinin önlerindeki unvanları hakkıyla aldılar. Zirve üniversitesi de Denizcilik gündeme gelince bu bölümün açılmasına öncülük ettiler. Gaziantep Doğu Akdeniz Körfezine çok yakın. Böyle bir denizcilik eğitiminin Gaziantep'e yakışacağını düşündüler ve anında tepki verdiler. Türkiye'deki bütün zabitan açığını tamamlasanız bile Dünyanın buna ihtiyacı var. Yani Dünyaya eleman yetiştirirsiniz.

Dolayısıyla bu bölümlerden mezun olanlar güzel maaşla iş buluyorlar. Denizciliğe önem vererek denizcilik kökenli akademisyenler yetiştirmeliyiz. Gaziantep, sektör ve üniversite el ele anlayışıyla çok güzel bir işe imza attı. Denizcilik çok pahalı bir eğitim ve pahalı cihazlar kullanılıyor. Zirve üniversitesi bu bölümü açarak bizi çok mutlu etti. Kendilerini kutluyorum ve hayırlı uğurlu olmasını dilmiyorum"

Yapılan konuşmaların ardından kokteyl verilmesiyle program sona erdi.

DenizHaber'in de yerinde izlediği bu etkinlikle ilgili özel fotoğraf ve haberler gün içerisinde DenizHaber sayfalarında yayınlanacaktır.

 


 


 

Editör: TE Bilişim