Gazdan Arındırma Uzmanlığı Kursu
Gemi inşaat sektörü için önem arzeden eğitim duyursu aşağıda yer alıyor.



BASIN DUYURUSU,

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü Tuzla Liman Başkanlığı ve T.C.Milli Eğitim Bakanlığı Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi İşbirliği Protokolü çerçevesinde  Odamız organizasyonu ile 21.12.2004 tarih ve 25677 sayılı Resim Gazete’de yayımlanan “Gemi ve Deniz Araçlarının İnşa, Tadilat, Bakım, Onarım ve Söküm İşlerinde Gazdan Arındırma Yönetmeliği “ çerçevesinde 16-21 Eylül 2013 tarihleri arasında “Gazdan Arındırma Uzmanlığı” kursu düzenlenecektir.

Sözkonusu yönetmeliğe göre, “Gazdan Arındırma Uzmanlığı” kursuna aşağıda belirtilen niteliklere uygun olan kişiler katılabilir, kurs sonunda gerçekleştirilecek sınav sonucu 100 puan üzerinden 70 puan alan kursiyerlere "Gazdan Arındırma Uzmanlığı" kurs programını başarı ile tamamladığını gösteren sertifika verilecektir.

Anılan eğitimin kontenjanı sınırlı olduğundan, taleplerin yoğun olması durumunda kayıtlarda müracaat önceliği esas alınacaktır.

GAZDAN ARINDIRMA UZMANLIĞI KURSUNA KİMLER KATILABİLİR?

Üniversitelerin lisans düzeyinde öğretim veren mühendislik veya fen fakültelerinden mezun kimya mühendisi, kimyager, makine mühendisi, gemi mühendisi, gemi makine işletme mühendisi olanlardan,

* En az iki yıl tersane veya gemide çalışmış veya en az bir yıl bakım, onarım veya gemi söküm tesisinde çalışmış olmak,

veya

*Üniversitelerin denizcilik ile ilgili fakültelerinden mezun ve petrol ve petrol türevleri tankerleri, kimyasal, LNG, LPG tankerlerinin birinde en az iki yıl süre ile  birinci zabit olarak çalışmış olmak.


Merdan ŞEREFLİ
GEMİSEM Koordinatörü
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası


Kayıt tarihi          : 03 – 13 Eylül 2013

Detaylı bilgi        : Nazan Ertürk 0216 447 40 30 / www.gmo.org.tr
Editör: TE Bilişim