Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Denizcilik İşletmeciliği, Lojistik ve Ulaştırma, Güverte Kaptanlığı ve Açık Deniz Kaptanlığı bölümlerine öğrenci alınmaya başladığını belirterek eğitim limanı inşaatına da önümüzdeki akademik yıl içerisinde başlanacağını söyledi.
 
Akpınar, eğitim limanı ve marinanın öğrencilerin denizcilik eğitimini tüm yönleriyle almaları için yapmayı amaçladıklarını belirtti.

5 metreden 30 metreye kadar çeşitli eğitim teknelerinin, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe aktarabilmeleri için kullanılacağının altını çizen Akpınar, eğitim limanı ve marinasıyla birlikte tam donanımlı Denizcilik Fakültesinin KKTC’de ilk ve tek olacağını iddia etti.

Denizcilik eğitimi kapsamında denizcilik, marina işletmeciliği ile denizcilik hukukunun ilgili fakülteler bünyesinde de farklı programlarla verileceğini belirten Akpınar, 2009-2010 akademik yılı içerisinde GAÜ Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Celal Barla’nın katılımıyla imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile “Öğretim Üyesi değişimi”, “Destek ve Program geliştirme projeleri” ve “Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO STCW kuralları doğrultusunda Zabitan Ehliyeti alınmasına destek sağlanması” konularında varılan kararların Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC denizcilik sektörü için önem taşıdığını hatırlattı.

Akpınar, GAÜ ile Piri Reis Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliğinde Denizcilik İşletmeciliği, Lojistik ve Güverte Kaptanlığı yanı sıra açık Deniz Kaptanlığı bölümlerine öğrenci alınması ve yetiştirilmesi projesine Türkiye Denizcilik Müsteşarlığının da destek verdiğini söyledi.

Akpınar, İTÜ, 9 Eylül Üniversitesi, KTÜ Denizcilik Fakültesi gibi yükseköğretim kurumlarına destek veren, IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ve Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) tarafından kurulan Piri Reis Üniversitesi ile GAÜ arasında yapılan anlaşmalarla denizcilik alanında dünya standartlarında teorik ve pratik eğitimin fakülte bünyesinde verildiğini kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim