Antalya'da, işyerini dizayn ettirmek için evden aldıkları işadamı F.E.K.'yi götürdükleri yerde silah zoruyla gasp ettikleri iddia edilen 7 kişi, polis tarafından yakalandı.

Olay, geçen 3 Mart günü Konyaaltı ilçesinde meydana geldi. İşyerini dizayn ettirmek için sabah saatlerinde evinden aldıkları F.E.K.'yi bir eve götüren şüpheliler, iddiaya göre silah ve bıçak zoruyla para istedi. Eve getirdikleri kişiyi ikna etmek için darp eden zanlılar, 100 bin TL nakit ve 100 bin TL değerinde çek talep etti. Parayı ve çeki aynı gün getirmesi ve polise haber vermemesi şartıyla bırakılan işadamı, polise başvurdu. F.E.K.'nin olayı anlatmasının ardından harekete geçen polis, zanlıların eşkallerini belirledi. Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Antalya'da oldukları tespit edilen T.Y., S.A., V.A., Y.Ç., T.S., İstanbul'da olduğu belirlenen E.B. ve Van'da bulunan M.E.T., Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nin eş zamanlı operasyonlarıyla gözaltına alındı. Zanlılar emniyette sorguya alınırken, aramalarda 1 tabanca ve 1 av tüfeği ele geçirildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan 7 zanlı, 'gasp', 'kasten yaralama', 'özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarını işledikleri gerekçesiyle, adliyeye sevk edildi.Cihan
Kaynak: cha