GASM Soru Bankaları İçin Çalıştay

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, çalıştay Türkiye Denizcilik Müsteşarlığınca Gemi Adamları Sınav Sistemi’nin Online Sınavlara dönüştürülmesi sonrasında, soru bankalarında kapsamlı bir nitelik ve nicelik değişikliği yapılmak için düzenlendi. 

Çalıştaya, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 9 Eylül Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), YDÜ, Kocaeli, Yalova, Piri Reis, Yıldız Teknik Üniversitesi, Denizcilik Müsteşarlığı ve Denizcilik uzmanları katıldı.

Çalıştaya katılan, YDÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mustafa Altunç, Dekan Yardımcısı Uzakyol Kaptanı Hilmi Şahlı, Güverte Bölüm Başkanı Uzakyol Kaptanı Uğur Temen ve Başmühendis Aytaç Tokel’in çeşitli komisyonlarda görev aldığı bildirildi. 

Denizcilikle ilgili üniversite ve diğer eğitim ile meslek kurumlarında görevli akademisyen ve uzmanlardan oluşan Gemiadamları Online Sınav Sistemi (GOSS) soru komisyonları, Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz ve Gemiadamları Sınav Merkezi (GASM) Başkanı Boray Konuksever başkanlığında beş gün boyunca Antalya’nın Göynük beldesinde çalıştı.

Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Dr. Özkan Poyraz, amaçlarının yeni sınav programının yüksek güvenlik ve diğer ayrıntılı fonksiyonlarından yararlanarak, gemi adamlarının yeterlik durumlarını daha gerçekçi ve hatasız biçimde değerlendirmek olduğunu belirterek bu amaçla yazılımı yapılmış GOSS programının kendileri açısından büyük bir kolaylık getirdiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim