ODEK, geçtiğimiz Şubat ayında TUSKON tarafından düzenlenen Gana ticaret gezisine katılmış ve  çeşitli temaslarda bulunmuştu. Gezi sırasında ziyaret edilen heyet, İstanbul'daki karşılamayı çok sıcak buldu ve memnuniyetini dile getirdi.
 
Ziyaret eden heyette yer alan değerli isimler şöyleydi:  Gana Denizcilik Otoritesi Genel Direktörü Peter Issaka Azuma, Gana milletvekili Hon. Adu-Asare, Omar Petrol Ajansı YK Başkanı Suleman Omar, Gana Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Derneği Başkanı Yusuf Temizkan, Bollore Affica Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Alhaji Dr. Asoma Abu Banda. Dr. Abu Banda, ülkesinde önde gelen bir isim ve Meridian Liman Servisleri, Nijerya Cross Deniz Hizmetleri Başkanı, OT Africa Live ve Londra Antrak Grup Genel Başkanı, Gana Gemi Sahipleri ve Acentaları Derneği başkanlığı, devlet güvenlik konseyi üyeliği,
 
Gana Limanlar Otoritesi, Gana Denizcilik Otoritesi ve Gana Gemiciler Konseyi yönetim kurulu üyeliği gibi daha bir çok önemli göreve sahip. Aynı zamanda sahip olduğu denizcilik firması Afrika'da ilk olma özelliği ile birlikte bugüne dek pek çok ödül almıştır.
 
Gana heyetindeki değerli isimler, ODEK'e de ziyarette bulundu ve dernekten etkilendiklerini ifade etti. Dernekte düzenlenen yemekte, Gana'daki pek çok iş imkanından söz edildi.
 
ODEK yapısını takdir eden heyet üyeleri, bu yapının ülkeleri için bir örnek teşkil edeceğini açıkladı. ODEK'in, denizciliğin hemen her alanında üyesi olduğuna değinen heyet, bunun hem dernek hem de yurtdışı projeler için önemli bir avantaj olduğunu vurguladı. Projeleri yerinde görme tavsiyesinde bulunan grup, Gana'nın denizcilikte gelişmesini desteklemek adına ODEK'i heyet olarak ülkesine davet etti ve her türlü desteği vereceğini açıkladı.
 
Görüşmeler oldukça verimli geçti ve ziyaretçi işadamlarının projelerine uygun dernek üyeleri ile temasa geçildi. Bu sayede, söz konusu ziyaret yakın zamanda somut sonuçlar doğuracak gibi görünüyor. Gana heyeti, daha sonra İstanbul Liman Başkanlığı'nı da ziyaret etti ve Liman Başkanı Gani Aygün tarafından Türk denizciliği hakkında bilgilendirildi. Peter Issaka Azuma'ya günün anısına plaket takdim edildi. Ziyaretini, İstanbul Gemi Trafikleri Merkezi ile sonlandıran heyet, İstanbul ziyaretinde umduklarından çok daha fazlasını bulduğunu belirtti. 
Editör: TE Bilişim