Galataport ihalesinin çok ucuza gittiğini söyleyen Yiğit Bulut, otopark olarak kiraya verilse daha çok para getirirdi, bu ihale iptal edilmelidir dedi. Bulut, ihalenin hem usul hem de fiyat açısından sakat olduğunu söyledi

Dün yapılan Galataport, daha doğrusu ihaleye çıkan adıyla Salıpazarı ihalesini Doğuş Grubu kazandı. Boğazın en kıymetli yerlerinden birisi olan bu bölgeye için 30 yılda 702 milyon dolar kira ödenecek. Yani yıllığı 23 milyon dolara geliyor.

DAHA ÖNCE 3,5 MİLYAR EURO ETMİŞTİ

Sözkonusu yer 2006 yılında Galataport adıyla ihale edilmiş ve 49 yıllığına 3,5 milyar euro karşılığında Sami Ofer tarafından kiralanmıştı. Ancak daha sonra Danıştay bu ihaleyi iptal etmişti.

Dün yapılan ihale çok kısa sürdü. Çok az firma katıldı. Açık artırma yapılmadan firmalar çekildi ve ihaleyi 702 milyon dolara Doğuş Grubu kazandı.

İHALE İPTAL EDİLMELİ ÇÜNKÜ?

Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, ihalede ortaya çıkan rakamın çok komik olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Kanal 24'te ihaleyi değerlendiren Bulut, rakamlarla bu ihalenin neden iptal edilmesi gerektiğini tek tek anlattı.

BOĞAZ'DA O FİYATA KİRALIK OTEL BİLE YOK

"Otopark olarak kiralasanız daha çok para eder" diyen Yiğit Bulut, "öbür tarafta 22,5 milyar euro ihale bedeli ve artı 10 milyar euro yapım maliyeti olan bir havalimanı projesi ve burda da yıllığı sadece 23 milyon dolar olan Galataport ihalesi, komikmisiniz, dalga mı geçiyorsunuz" diye sordu. Bulut, o fiyata Boğaz'da kiralık otel bile yok dedi.

BAŞBAKAN OTOYOL İHALESİNİ İPTAL ETMİŞTİ

Başbakan Erdoğan'ın 5,5 milyar dolarlık otoyol ihalesini ucuz diye iptal ettiğini ve bu ihalenin iptal edilmesi gerektiğini kaydetti.

GAZETECİLER KORKUYOR, YAZAMIYOR

İhaleyi alan şirketin medya şirketi olduğuna da dikkat çeken Yiğit Bulut, gazetecilerin o medya kuruluşunda çalışma olasılığı nedeniyle bu ihalenin ucuza gittiğini yazamadığını da iddia etti.

Editör: TE Bilişim