Kayseri'de bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Galataport ihalesiyle ilgili iptal kararını onayladığını açıkladı. Unakıtan, temel atma törenleri için bulunduğu Kayseri'de, NTV'nin sorularını yanıtlarken, Danıştay'ın kararı doğrultusunda bu yönde bir karar verdiklerini, yeniden ihaleye çıkılacağını belirtti.

Unakıtan, yeni ihale sürecinin de bugün itibarıyla başladığını vurguladı. Danıştay 6. Dairesi, İstanbul Salıpazarı bölgesinde kruvaziyer yat limanı yapımına ilişkin imar planındaki değişiklikle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yetkili olmadığı gerekçesiyle yürütmesini durdurmuştu.

Unakıtan bu arada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Tüpraş'ın yüzde 51 hissesinin blok satışına dönük İhale Komisyonu kararında yürütmeyi durdurması konusunda ise Danıştay'ın gerekçeli kararını beklediklerini, ondan sonra gerekli açıklamaların yapılacağını tekrarladı.

YENİ İHALEYİ ÖİB YAPACAK

Galataport ihalesinde iptal kararı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından onaylanırken, karar Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne (TDİ) bildirildi.

Alınan bilgiye göre, TDİ İhale Komisyonu'nun aldığı iptal kararı Özelleştirme İdaresi'ne bildirilirken, dün akşam itibariyle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından onaylandı ve ihale iptal olmuş oldu.Bu kararın, Özelleştirme İdaresi tarafından TDİ'ye bildirildiği de ifade ediliyor.

Bu arada iptalle birlikte, Özelleştirme İdaresi'nin ihale yapmasının önü açılırken, İdare'nin öncelikle yeniden imar planı yapacağı belirtiliyor. Bunun ardından, yenilenen imar planına göre proje üzerinde çalışılacak ve yeni bir ihale yapılması gündeme gelecek.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim