Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Galataport ihalesi konusunda Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararının Özelleştirme İdaresi'nde değerlendirildiğini ve inceleme sonucunda bir karara varacaklarını bildirdi.

Davos'ta bir özel televizyonun sorularını yanıtlayan Unakıtan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in Galataport ihalesi konusunda kendisine herhangi bir şey söylemediğini ifade etti. Danıştay'ın ihaleye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı bulunduğuna işaret eden Unakıtan, Özelleştirme İdaresi'nde hukukçuların bu kararı değerlendirdiklerini vurguladı.''Bu karar ne olur, şu aşamada bilmem mümkün değil. Bu değerlendirmeler sonucu net bir karar alınacak. Bu karara göre de yürüyeceğiz'' diyen Unakıtan, şöyle devam etti:

''Yazılanlar, çizilenler, bu konu biraz da polemik mevzuu oldu. Herkes bir taraftan bir şey söyledi. Orada ihale, son derece şeffaf, herkese açık yapıldı. Ancak Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına bakacağız. O gerekçenin içinde zannediyorum imar planıyla ilgili bir yürütmeyi durdurma hususu var. Onları hukukçular inceliyor. Sonrasında Özelleştirme İdaresi olarak bir karar vereceğiz. Sonra da bu kararı siyasi iradeye dönüştüreceğiz.''

Maliye Bakanı Unakıtan, Eyal Ofer'in Davos'ta kendisiyle görüşmek isteyip istemediği sorusunu da, ''hayır, görüşme talebi olmadı'' şeklinde yanıtladı. Unakıtan, Ofer'in ihaleye ilişkin değerlendirmelerinin  hatırlatılması üzerine ise ''doğru söylüyor. Gayet açık, şeffaf bir ihale yapıldı. Bu tür özelleştirmelerde kaybeden Türkiye oluyor'' diye konuştu.

BÜTÇE AÇIÐI, 10 MİLYAR YTL'NİN ALTINA DÜŞTÜ

Maliye Bakanı Unakıtan, 2005 yılı bütçesine ilişkin bilgi verirken de, bütçede fevkalade memnuniyet verici neticeler aldıklarını söyledi. 2005 bütçesinde başlangıçta 29 milyar YTL'nin altında bir açık beklendiğini, daha sonra hedefler revize edilirken bu rakamı 14 milyar YTL'ye çektiklerini hatırlatan Unakıtan, ''Şimdi 10 milyar YTL'nin aldtında bir açık söz konusu. GSMH'nin yüzde 2'si oranında bir açık. Bu hakikaten beklenilenin de çok üstünde iyi bir performans''' dedi.

Unakıtan, 2005 bütçesinde yüzde 5'in üzerinde bir faiz dışı fazla elde ettiklerini, genelde de yüzde 6.5'luk hedefi tutturduklarını vurguladı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim