Acil durum gemi kurtarma tatbikatında Karaköy Limanı'nda senaryo gereği teröristlerce rehin alınan gemi, farklı emniyet birimlerinin kara, deniz ve havadan müdahalesiyle kurtarıldı 

İstanbul Boğazı'nda düzenlenen acil durum ve gemi kurtarma tatbikatı büyük ilgi gördü.

Özel harekât polislerinin helikopterden iple sarkıp gemiye inmesi çevredeki ve teknelerdeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Uluslararası Liman Güvenliği Sertifikası (ISPS) çerçevesinde Karaköy Salı Pazarı Limanı'nda gerçekleştirilen kurtarma tatbikatı denizdeki yolcu vapurlarında seyahat eden vatandaşlar tarafından da ilgi ile izlendi.

Üç gün devam eden tatbikatın son gününde helikopter ile Karaköy Salı Pazarı'nda demirleyen "Samsun" isimli gemide 3 silahlı korsanın kaptanı rehin aldığı anonsunun yapılması ile birlikte Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Deniz Polisi, Terörle Mücadele ve Özel Harekât, Olay Yeri İnceleme, Sahil Güvenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerinden oluşan yaklaşık 120 görevli, temsili olarak kaçırılan yolcu gemisine baskın düzenledi.

Tatbikat sırasında helikopterdeki Özel Harekât Polisleri sarkıtılan halatlarla gemiye inerek kurtarma çalışmasını gerçekleştirdi.

Gemideki teröristler kısa sürede etkisiz hale getirilirken, gemi personeli ve yolcular da başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Bir saat süren kurtarma tatbikatı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da limandan takip etti.

Acil durum gemi kurtarma tatbikatında Karaköy Limanı'nda senaryo gereği teröristlerce rehin alınan gemi, farklı emniyet birimlerinin kara, deniz ve havadan müdahalesiyle kurtarıld.

Operasyonu yazarımız amatör fotoğraf sanatçısı Ali Bozoğlu sizler için fotoğrafladı.

Temsili teröristler Samsun Gemisi Kaptanı Atilla Günsur'u böyle esir alıyor ve gemiyi ele geçiriyorlar.

 

Editör: TE Bilişim