FUJİAN LİMAN PROJESİ’NE START VERİLDİ

Doğu Çin’in Fujian eyaletinde 1.3 milyar Yuan yani yaklaşık 190m dolarlık liman projesi inşaatı geçen hafta başladı.

Lissom Grup merkezli Shandong ve Singapur’un China Industrial Investment Holding’i ile ortak girişimde bulunan Fujian Sandu’Ao International Container Terminal Co,  Ningde limanının Sandu’Ao liman bölgesinde, çağdaş, uluslar arası bir konteyner terminali kurmak için yatırım yapıyor. Bu Terminal, Xiamen’in 200km kuzeyinde ve Taiwan Boğazının karşısında olan Keelung limanına sadece 126 mil uzaklıkta.

Liman inşaatı geçen Cumartesi günü başladı ve tesislerin ilk aşaması 2010 da operasyona başlaması beklenen iki 100.000 ton konteyner rıhtım alanını kapsıyor.

Konteyner sektöründeki belirsiz piyasa koşullarına rağmen, SDAIC, Tayvan’ın Excalibur International Marine şirketi ile Excalibur’un bu operasyonlar için ilk 2 yılda terminale 500.000 teu-800.000teu kargo sağlaması şartıyla  anlaştılar.

Geçen yıl kurulan Tayvanlı nakliye firmasının filosunda 273 dedveyt tonaj Ocean Lala adında sadece bir gemisi var. Firma, bu yıl Nisan ayında hizmet vermeye başlamayı planladıklarını ve özel olarak  Çin-Tayvan arası kargo ve yolcu taşıyacaklarını söyledi.

Bu arada, SDAIC aynı zamanda 2011-2012 projesinin ikinci aşamasında iki 200.000 ton kapasiteli rıhtım alanı yapmak için 1.8 milyar yuan yatırım yapmayı planlıyor.

Bundan Çin yatırım bankası, Power Capital’in , China Industrial Investment Holdingin arkasındaki yatırımcı olduğu anlaşılıyor. 

Kaynak:Lloyd's List

Çeviri:KaptanHaber.Com/Eylül Çetinkaya
 

 

 

Editör: TE Bilişim