FUAR’DA DENİZİ VE DENİZCİLİĞİ ÖĞRENİYORUZ

*Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda çocuklara denizlerin ve deniz temizliğinin önemini anlatıyor. Çocukların algılama ve sosyal yaşantıları göz önüne alarak hazırlanan program aynı zamanda gelecek nesilleri eğlendirirken bilinçlendirilmelerini sağlıyor.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından İzmir Enternasyonal Fuarı’nda düzenlenen “DTO Çocuk Kulübü” çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Hafta içi yaklaşık 600 çocuğa çeşitli gösteriler sunulan stant hafta sonu bin 500 çocuğu ağırladı.

Genç nesillerin eğitimi konusunda pek çok projeye imza atmaya devam eden Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda çocuklara, deniz ve deniz canlılarının nasıl korunması gerektiği gibi konuları tiyatro oyunu ile anlatıyor. Recro Organizasyon tarafından Kapalı Tenis Kortu önünde kurulan “DTO Çocuk Kulübü”, çocukları tiyatro oyununa dahil ederek eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor.

Fuara katılım ve fuarın önemi değerlendirildiğinde, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın, denizlerin öneminin anlatılması için en uygun alanlardan biri olduğunu düşünen DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, bilinçli yetişecek nesillerin doğaya saygılı olacaklarını söyledi.

“Tüm aileleri Fuar’daki etkinlik alanımıza çocuklarıyla beraber bekliyoruz” diyen Dologh, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Deniz Ticaret Odası olarak denizlerimizin ve deniz temizliğinin önemini çocuklarımız ile eğlenceli ve eğitici bir havada paylaşacağız ve onlarla birlikte olacağız. Bu tür projeler ile sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmenin ve İzmir Fuarı’nda geleceğe yönelik eğitici aktivitelerin yapılmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Etkinliklerde aynı zamanda çocukların denizcilik altyapısının temellerini atmak üzere; gemi maketi yapma, uzaktan kumanda ile tekne kullanma, yelkenli tekne( optimist yelkenli tekne) kullanma, gemici bağı yapma gibi temel denizcilik eğitimleri verecek gemicilik atölyelerinin yer aldığını aktaran Dologh, “Standımızda ayrıca, çocuklara deniz ve denizcilik eğitimi hakkında bilgi aktarıldıktan sonra, Şubemizce yayımlanan “Ben Denizciyim” isimli kitap dağıtılıyor. Amacımız, halkımızı 7’den 70’e bu konuda duyarlı hale getirmek. Türkiye ve İzmir için çok önemli olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gerçekleştirdiğimiz aktivitelerle pek çok çocuğa ulaşma imkanı buluyoruz” diye konuştu.

Eğitici tiyatro oyunlarının yanında skeçlerin ağırlıklı olarak sunulduğu etkinlikte ayrıca, çocukların yarışmacı ve katılımcı olarak yer alabileceği resim, şiir, şarkı yarışmaları bölümleri yer alıyor.

Editör: TE Bilişim