1 -25 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen İzfaş Boat Show İzmir - Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı'na davet edilmeyen İzmirli balıkçılar fuarı organize edenlere tepki gösterdi.

Aliağa,Dikili,Foça, Urla ve Güzelbahçe gibi İzmir'in sahil beldelerinde faaliyet gösteren 24 tane Su Ürünleri Kooperatifini temsil eden İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği'nin Başkan Yardımcısı Hasan Eser, İzmir'de denizcilik ile ilgili yapılan hiçbir etkinliğe davet edilmediklerini ifade ederek; "Adına şarkılar, şiirler yazılan,efsanelere konu olan balıkçı İzmir'de niçin dikkate alınmıyor?" diye sordu. 

Balıkçılık sektörü olarak İzmir ve dolayısıyla ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunduklarına dikkat çeken Eser,"Bizler Mavi vatanda şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandıran, doktorların reçetelerine bile giren balığı insanların sofralarına taşıyan, zor şartlar altında dünyanın en zor mesleklerinden birini icra eden, denizle özdeşleşen ve karada milletin efendisi olan çiftçilerimiz gibi bizlerde denizcilik sektörünün emekçileriyiz" dedi. 

"İzmir'de denizcilik fuarı düzenleniyor.Fakat ekmeğini denizden çıkaranlar bu fuara nezaketen olsa bile davet edilmiyor" diyerek fuara balıkçıların davet edilmemesine tepki gösteren Eser, şöyle konuştu:"Her şeye rağmen denizciliğin tanıtılması, sevdirilmesi ve gelişimi noktasında son derece önemli bir faaliyet olduğuna inandığım denizcilik fuarı etkinliklerinin gerçekleşmesine katkı koyan tüm kişi,kurum ve kuruluşlara İzmirli balıkçılar adına yinede teşekkür ederim. Ancak içinde balıkçının olmadığı bir fuara 'denizcilik fuarı' diyemezsiniz! İzmir'de güçlü bir filoya sahip olan balıkçılık sektörümüzün en üst sivil toplum kuruluşu olan ve İzmirli balıkçıları temsil eden Bölge Birliğimize fuarda bir tanıtım standı açılması yada sektörün sorunlarına ilişkin bir panelin gerçekleştirilmesi yönünde teklifte bulunulmaması son derece üzüntü vericidir. Zira, Türk denizcilik sektöründe en çok sorunları ve tartışılmaya ihtiyacı olan branş balıkçılıktır" 
Editör: TE Bilişim