Fransa Bodrum Fahri Konsolosu görevinden uzaklaştırıldı

 Bodrum'dan Yunan adalarına geçmeye çalışan sığınmacılara şişme bot sattığı belirtilen fahri konsolosun görevi askıya alındı

Fransa'nın Bodrum Fahri Konsolosu, Bodrum ile Yunan adaları arasında göçmen kaçakçılığına destek sağladığı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı. Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, fahri konsolosun Bodrum'da işlettiği deniz malzemeleri mağazasında, Yunan adalarına geçmeye çalışan sığınmacılara şişme bot sattığını itiraf etmesi üzerine geçici olarak görevinden alındığı belirtildi.

France 2 televizyon kanalında cuma akşamı yayınlanan programda, fahri konsolosun, gizli kamera ile çekilmiş röportajında sığınmacılara şişme bot sattığını ifade eden sözlerine yer verildi. Fahri konsolos, röportaj esnasında göçmen kaçakçılığına destek sağladığının farkında olduğunu itiraf ederek, "Göçmenlere bu botları ben satmazsam etraftaki başka dükkanlar satacak. Değişen bir durum olmayacak" sözlerini kulandı. Programda, göçmenlerin Yunan adalarına geçmeye çalıştığı Bodrum civarındaki plajlarda, en çok Fransız konsolosun işlettiği mağazada satılan şişme bot markasının kutularına rastlandığı ifade edildi. Şişme botların ambalajlarının üzerinde asıl kullanım amacının balıkçılık faaliyetlerine yönelik olduğu uyarısı bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta Bodrum'dan Yunan adalarına sığınmacı taşıyan tekne ve botun batması sonucu hayatını kaybeden ve kıyıya vuran Aylan Kurdi'nin görüntüsü, Avrupa'nın son aylarda yaşadığı mülteci krizine dair en çok paylaşılan fotoğraflardan biri olmuştu.

Editör: TE Bilişim