Sökülmek için Aliağa'ya getirilen FPSO Kuito adlı gemiden ilk fotoğraflar.. Gemi bugün öğleden sonra Aliağa önlerine geldi...

Hurda gemiyi çeken "Uranus" adlı geminin Aliağa açıklarına ulaşırken,  Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) basın açıklaması yaptı.

Tehlikeli Gemi Sökümünü Önleme Girişimi sözcüsü Prof. Dr. Ertuğrul Barka, "Gemi ile ilgili 2013 yılında düzenlenen bir raporda, yoğun radyoaktif ve tehlikeli atık ile petrol atığı içerdiğine ilişkin bilgiler var. Bu tür gemilerin ülke karasularına sokulup ülke topraklarında sökümünün yapılması için uluslararası akredite olmuş bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

İhbarda bulunuldu

Avukat Arif Ali Cangı ise konuyu hukuki açıdan değerlendirdi. Cangı, "Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve İzmir Valiliği'ni göreve çağırıyoruz. Taleplerimizle ilgili adı geçen kurumlara yazılı başvuruda bulunduk. Başvurumuzun ihbar kabul edilmesini ve başvurumuz üzerine yapılacak işlemlerin tarafımıza bildirilmesini istedik" dedi.

Olay gemiden ilk fotoğraflar DenizHaber'de...

Editör: TE Bilişim