Foça'nın M/V Bodyer kabusu bitti

İZMİR'de, geçen şubat ayında Aliağa Limanı açıklarından çapasından kurtularak mürettebatsız ve kontrolsüz bir şekilde Foça'nın Aslanburnu Mevkii'ne sürüklenip karaya oturan 'Bodyer' adlı, hacizli kuru yük gemisi yeniden Aliağa'ya çekildi.

Hacizli olduğu için demirli tutulduğu Aliağa'dan fırtınada sürüklenen Türk bayraklı, 3 bin 936 grostonluk 'Bodyer' isimli kuru yük gemisi, geçen Şubat ayında Foça önlerine geldi. Rüzgarın yön değiştirmesiyle Foça ilçesi açıklarında kıyıya yaklaşan 97.8 metre boyundaki gemi, çapanın tutması sonucu Aslanburnu Mevkisi'nde karaya oturdu.

Buradanda geçen nisan ayında Yunanistan'ın Midilli Adası'na sürüklenirken Foçalı balıkçıların yedekleyerek İngiliz Burnu'nda karaya oturttuğu Bodyer, son olarak 8 Mayıs'ta da suların yükselmesi ve rüzgarın şiddetli esmesi nedeniyle buradan da 300 metre ileriye gitmişti. Üzerinde çok sayıda icra kararı bulunan, bu yüzden ne işletilebilen ne de sökülebilen geminin sürekli yön değiştirip, sürüklenmesi, korkuya neden oldu. Geminin çekilmesi için Foça Kaymakamlığı, Foça Belediye Başkanlığı, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçılar, çevreciler ve tekne sahiplerinin çabaları nihayet sonuç verdi. Teknik ekibin inceleyip, gerekli izni vermesinin ardından, gemi, bu sabah Foçalı balıkçılara ait trol teknesi yedeğinde Aliağa'ya çekildi. Foça Merkez Su Ürünleri KooperatifiBaşkanı Ceyhan Çetin, "Yetkililerinde yardım ve çabalarıyla Foçalı balıkçılar olarak üzerimize düşeni yaptık. Gemiyi yerine götürdük" dedi.

Editör: TE Bilişim