Gemiler İstanbul ve İzmir e vergiler Kocaeli ye

3. İcra Dairesi’nde satışa çıkan iki dökme yük gemisi Orient Fusho ve Fortune, dün ikinci kez satışa çıktı. Geçen hafta alıcı bulamayan iki dökme yük gemisi % 40 daha ucuza satışa çıkarılınca açık arttırmaya çıkarıldı. Gemileri İstanbullu ve İzmirli firmalar satın aldı.

Borçları yüzünden Derince Limanı’nda dörder mürettebatlı 9 aydır bekleyen Orient Fusho ve 7 aydır bekleyen Orient Fortune isimli panama bayraklı iki gemi personelin aylardır maaş alamaması üzerine adliyelik olan ve işçilerin alacakları yüzünden satışa çıkarılan gemiler ikinci satışta alıcı buldu. Kocaeli 3. İcra Dairesi’nde gerçekleştirilen ihale, Mehmet Orhan Ertem tarafından bedellerin % 40 altında açık artırma ile açıldı. İhaleyi Çinli gemi işçilerinin temsilcisi olan avukatlar Zeynep Özkan ve Ömer Kömüç ile gemiden alacaklı olduklarını söyleyen Tezcan Galvaniz ve İtalyan ATB Riva Cazzoli firması avukatları takip etti. Katılımcılardan alınan teminat mektuplarıyla ihale başladı.
 
FORTUNA İSTANBUL'A
 
1978 japon yapımı 23 bin 15 ton ağırlığındaki ilk satışta 2 milyon 400 bin TL değeriyle alıcı aranan Panama bayraklı dökme yük gemisi Orient Fortune’nin ikinci satışı 1 milyon TL ile başladı. İhaleye Avcılar, Tekeliler, Sök Denizcilik firması ile Tahsin Kalyoncu isimli şahıs bireysel olarak katıldı. İstanbullu Avcılar isimli şirketin sahibi Abdullah Polat 1 milyon 250 bin TL teklif vererek kazandı. Polat, 1 hafta içersinde Kocaeli 3. İcra Müdürlüğü'ne paranın tamamını, % 18 KDV’yi vergi dairesine, % 1'i ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne tellaliye bedelini yatırarak geminin sahibi olacak.
 
FUSHON İZMİR'E GİTTİ
 
1970 japon yapımı 3 milyon 200 bin TL değerindeki Orient Fusho ise ikinci kez 1 milyon 300 bin TL ile satışa sunuldu. Açık artırma yöntemiyle gerçekleşen ihaleye Avşar Gemi, Tekeliler Şirketi, Sök Denizcilik ve Tahsin Kalyoncu bireysel olarak katıldı. Gemiyi 1 milyon 312 bin TL ile en yüksek teklifi veren İzmir’de faaliyet gösteren Avşar Gemi yetkilisi Kamil Önal aldı. Aynı şekilde bedelin tamamı 1 hafta içersinde Kocaeli 3. İcra Müdürlüğü hesabına yatırılmasının yanı sıra % 18 KDV ve % 1 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tellaliye bedeli yatırıldıktan sonra gemiyi alabilecek.
 
AVUKATLAR İTİRAZ EDECEK
 
Avukatlar Zeynep Özkan ile Ömer Kömüç’ün Çinli gemi personelleri Yongdoong Xu’nun 89 bin 679 TL’lik, Young Lın’in 136 bin 705 TL alacağının tahsili sonrasında Tezcan ve İtalyan şirketi ATB Riva Cazzoli firması alacaklarını tahsil edebilecekler. Ancak Tezcan ve ATB Riva Cazzoli firması avukatları satışın iptali için başvuru yapacaklarını söyledi

Editör: TE Bilişim