Fırtınadan sonra denizden gemi fışkırdı

Uzmanlar bu esrarengiz kalıntıyı inceliyor. İngiltere'nin tarihi Northumberland Bamburgh Kalesi'nin önündeki kumsaldan dışarıya bir gemi kalantısı çıktı.

Fırtına sonrası kumların savrulmasıyla birlikte alçalan suyun içerisinden çıkan esrarengiz ahşap gemi, bilimadamlarının ilgisini çekti. Batık geminin ahşap kısmını inceleyen arkeologlar, bu geminin yapıldığı ağacın 1768 yılına ait olduğunu belirledi.Yapılan testler sonucunda geminin İngiliz yapımı olduğu kesinleşti. Şiddetli fırtınadan sonra gömülü olduğu kumdan dışarıya çıkan batığın ilk kez geçtiğimiz Haziran ayında farkına varıldı.

Deniz Arkeoloji Jessica Berry, "Gel gitler sonucunda batık dahada belirgin hale geldi.Biz bunun büyük bir yelkenli olduğunu sanıyoruz. Kalenin sahili o yıllarda denizciler için oldukça tehlikeliydi.Bu batığın 1834 yılında inşa edilen ve 1838 yılında batan Forfarshire adlı gemi olduğunu sanıyoruz. O gemide 42 kişi ölmüş 9 kişi de kurtulmuştu.Diğer bir ihtimal de 1990 yılında batan SS Abessinia ve 1916 yılında batan HMS Ascot olduğudur. Geniş araştırmadan sonra bunun hangisi oludğunu kesin olarak belirleyebiliriz" dedi.

Editör: TE Bilişim