Mersin'de Fırtına Nedeniyle 6 Gemi Limana Yanaşamıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti-Mersin Taşucu seferi yapan 6 gemi, fırtına nedeniyle limana yanaşamıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti-Mersin Taşucu seferi yapan 6 gemi, fırtına nedeniyle limana yanaşamıyor. Sabah saat 08.00'dan beri açıkta bekleyen gemide rahatsızlanan hamile 2 yolcu, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edildi. Diğer yolcuların endişeli bekleyişi sürüyor.

Akgünler Denizcilik, Medstar Denizcilik ve Filo Denizcilik firmalarına ait 4 yolcu ve 2 yük gemisi, limana yanaşamadığı için açık denizde demirledi. 2 gemi 24 saat, 4 gemi ise 6 saati aşkın süredir açıkta beklerken, gemilerde yaklaşık 700 yolcunun olduğu öğrenildi. Yolcuların arasında hamile, hasta ve çocukların bulunduğu bildirilirken, gemide fenalaşan hamile 2 yolcunun Sahil Güvenlik ekipleri tarafından alınarak hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Açık denizde endişeli bekleyiş sürerken, yolculara çorba ve makarna verildiği kaydedildi.

Dün saat 23.00 sıralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden hareket eden yük gemisi, saat 08.00 sıralarında Mersin'e ulaştı. İçinde çok sayıda yükün ve yaklaşık 250 yolcunun bulunduğu gemi, fırtına nedeniyle limana yaklaşamadı. Gemide fenalaşan hamile 2 yolcunun Sahil Güvenlik ekipleri tarafından alınarak hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Fırtına nedeniyle toplam 6 geminin limana yaklaşamadığı bildirildi. Yolcu Abidin Meral, "10 saattir denizde bekliyoruz. Hava şartları dolayısıyla limana giremiyoruz. Makarna ve çorba verdiler. Başka yiyecek bir şey yok, aç susuzuz. Hastalar var burada. Bazılarının tansiyonu düştü. Etrafımızda 6 gemi var. Biri Arap firmasına ait, diğerleri bizim içinde bulunduğumuz firmanın. Yardım bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim