Filistin konvoyunu Türk gemisi taşıyacak
 
Suriye'nin Lazkiye kentinden Mısır'ın El Ariş Limanı'na ulaşmak için gemi arayışında bulunan "Filistin'e Yol Açık" konvoyunu Türk gemisi taşıyacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ro-Ro gemisinin yarın öğleden sonra Lazkiye Limanı'na ulaşması bekleniyor. Geminin Ro-Ro cinsi olması nedeniyle konvoyda bulunan 200 araç ve yaklaşık 400 kişi aynı anda Mısır'a taşınabilecek. Konvoyun, yaklaşık 20 saat süren Lazkiye-El Ariş yolculuğuna Pazar sabahı başlaması bekleniyor.

Öte yandan, dün geceyi Lazkiye'de geçiren konvoydakiler, Lazkiye izci kampında ve uyku tulumlarında uyudu. Bugün ise Lazkiye'de bulunan Filistin Camisi'nde cuma namazı kılan konvoydakiler, namazdan sonra Filistin'e destek eylemi yaptı.

Konvoy, Gazze'ye ulaştırılmak üzere taşıdığı sağlık ve giyim malzemesiyle Ürdün üzerinden Mısır'a geçmeye çalışmış, ancak Mısır'ın bu güzergaha izin vermemesi üzerine Şam'a dönmüştü. Suriye'nin Lazkiye Limanı üzerinden Mısır'ın El Ariş Limanı'na gemiyle taşınacak konvoy, "İsrail'in saldırısı olabileceği" gerekçesiyle bu yolculuğu için gemi bulmakta zorluk çekmişti.

Editör: TE Bilişim