Fettah Tamince Ortak mı Arıyor?

Haliç tersanelerin bulunduğu bölgede hayata geçirilmesi planlanan Haliç Port’un geleceği ile atılacak adımlar konusunda sürekli olumsuz haberler yayanlar projenin hayat bulmaması için ellerinden geleni yapıyor.

2013 yılında Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal OGG ile Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel OGG yarışmıştı.

Rixos Otelleri’nin de sahibi olan Fettah Tamince ve ortaklarının bulunduğu Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel Ortak Girişim Grubunun aldığı ihale sonrası ilk somut adım önümüzdeki günlerde atılacak. 1 milyar 346 milyon dolar artı KDV şeklinde sonuca bağlanan ihalenin inşaat aşaması için 1 milyar dolarlık bir yatırım planı belirlendi.

Fettah Tamince, yüzde 25 öz kaynak kullanarak başlayacakları inşaat için finansman arayışına girdi. Cengiz İnşaat’ın 3. Havaalanı projesine ağırlık vermesinden dolayı Haliç Port için yerli ve yabancı yatırım şirketleri ile görüşme trafiği hız kazandı. Tamince’nin bu süreci de başarıyla sonuçlandırması bekleniyor. Neler Yapılacak? Haliç Port Projesi kapsamında 250 dönümlük alanda 70′er yat kapasiteli iki yat limanı, 400′er oda kapasiteli iki tane beş yıldızlı otel, bin kişilik cami, AVM ve otopark inşa edilecek. İhaleyi olan grup bu yapıların yapımını dört yıllık sürede gerçekleştirecek ve 41 yıl da işletecek.

Editör: TE Bilişim