Çarşamba günü alabora olarak batan Sewol isimli Güney Kore feribotunda acı gerçek:  28 ölü, çoğu öğrenci 268 kayıp. Kazanın nedeni ise hala çözülebilmiş değil. 

Kaza soruşturmasını yürütenler geminin yan yatmadan önce yaptığı keskin dönüşün nedenini araştırıyor. Ayrıca kaptan eğer daha önce gemiyi terk emri verseydi can kaybının daha az olabileceği üzerinde de duruluyor.

Bazı uzmanlar, böylesine kekin bir dönüşün gemide bulunan yüklerin kaymasına neden olabileceğini düşünürken, bazıları da geminin deniz dibindeki bir kayaya çarpmış olabileceği görüşünde. 

Bu arada, Gemi kaptanından başka savcıların tutuklanmasını talep ettiği mürettebattan başkakişile rd eolduğu bildiriliyor.

Polis tarafından sorgulanan Kaptan Lee Joon Seok, Perşembe günü televizyon önünde kurbanlardan ve akrabalarından özür diledi.  Kaptan; "Çok üzgünüm ve büyük utanç içerisindeyim. Ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi. 

Soruşturmanın detaylarıyla ilgili kamuoyuna daha detaylı bir açıklama yapılmış değil. 

Öte yandan, gemide öğrencileri ile birlikte bulunan Danvon Lisesi Müdür Yardımcısı Kang Min-Kyu, kurtarıldıktan sonra kendini asarak intihar etti. 

52 yaşındaki Kang'ın cesedi Jindo adası yakınlarında bulundu. 

Geminin içerisine hava pompalanıyor

Bu arada kurtama çalışmaları da devam ediyor. Yetkililer,  geminin içerisine hava pompalandığını ve böylelikle hem içeride kalanlar varsa yaşamlarını devam ettirmeleri hem de geminin yüzdürülmesinin sağlanmaya çalışıldığı bilgisini verdi. 

kaza bölgesine ulaşan 3 kurtarma kreyni, gemiyi akıntının daha zayıf olduğu bölgeye kaydırmaya çalışıyor. Ancak zor koşullar üçüncü gün de bir sonuca ulaşılmasını engelledi. 

Vardiya 3. Zabitte

Savcı Park Jae-Eok, gazetecilere yaptığı açıklamada kaza anında geminin kumandasının 3. zabitte olduğunu söyledi. 

Savcı; "Hayatta kalan mürettebat durumla ilgili farklı ifadeler veriyor, ama kaptanın neden olmaksızın köprüüstünden ayrıldığı konusunu da inceliyoruz" dedi. Ancak, uzmanlar gemi kaptanının vardiyeyı 3. Zabit'e teslim edip köprüüstünden ayrılmasının olağan bir uygulama olduğu konusunda hemfikir. 

Bir diğer suçlama ise mürettebatın kazazedelere gemiyi terk için talimat vermek yerine olduğunuz yerde kalın talimatı vermeleri. 

Gemiden atılan mesajlar ve yapılan telefon konuşmaları yolcuların büyük bir açıyla yan yatan geminin kalabalık koridorlarında sıkışıp kaldıklarını gösteriyor. 

Kayıpların yakınları, bugün bir bildiri yayınlayarak "Çocuklarımız soğuk sularla boğuşarak yardım edin diye çığlık atıyor olabilirler. Ne olur çocuklarımızı kurtarmamıza yardım edin" dediler. 

 

 

Editör: TE Bilişim