Feribot Yangını En Az 10 Can Aldı

 Yunanistan'dan yola çıkan ve İtalya'ya doğru yol alırken Adriyatik Denizi'nde çıkan yangın nedeniyle yolcularını tahliye etmek zorunda kalan "Norman Atlantic" adlı feribotta ölenlerin sayısının 10'a yükseldiği açıklandı.

 İtalyan resmi makamları, feribottakilerden 427'sinin kurtulduğu, 10'unun hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurtarma operasyonunu yöneten heyette bulunan İtalyan Amiral Pier Pacco Ribuffo, İtalyan basınına yaptığı açıklamada feribotun tamamen boşaltıldığını ancak 30 ila 40 kişinin kayıp olduğunu ve "San Giorgio" adlı askeri geminin, Puglia kıyılarında arama çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

İtalyan makamları 56'sı mürettebat ve 422'si yolcu olan feribotta 22 İtalyan ve 34 Yunan'dan oluşan feribot mürettebatındaki herkesin kurtulduğunu, ölenlerin ve kayıpların yolculardan olduğunu açıkladı. 54 Türk vatandaşının tamamı kurtuldu. İtalya Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi, İtalyan ve Arnavut savcılıklarının hareket ettirilmeden Adriyatik'te bekletilen "Norman Atlantic" feribotunun ne tür şartlarda, hangi limana çekilmesi konusunu görüştüklerini duyurdu.

Feribottaki yangın ve ölümlerle ilgili İtalya'da üç savcılık soruşturma başlatmıştı.

Editör: TE Bilişim