Bodrum-Datça Arası Feribot Taşımacılığına Hat İzni

Muğla’nın büyükşehir olmasından sonra il sınırlarında deniz yoluyla yapılacak toplu taşıma hizmetleri de Muğla Büyükşehir Belediyesine geçmişti.

Deniz seferlerinin yapıldığı Bodrum-Datça arabalı feribot taşımacılığı çalışma ruhsatı ile ilgili yasal düzenlemeler Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanarak feribot seferleri aksamadan sürdürülüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Muğla Kent Hizmetleri A.Ş (MUTTAŞ)’a devredilen feribot hizmeti MUTTAŞ tarafından da bu hattın işletmeciliğini yıllardır sürdüren Bodrum Feribot İşletmesi A.Ş.’ye 31 Ekim 2014 tarihine kadar kiralandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından çalışma ruhsatı düzenlenen feribot seferleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Bodrum Feribot A.Ş.’ye hat izni vermesi ile 3 adet arabalı feribotla hizmete başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü denetiminde olan, Bodrum-Datça Feribot seferleri ile 230 kilometrelik ortalama 4 saatte gidilen karayolu mesafesi, 18,5 deniz mili olan deniz yolu mesafesi feribot yolculuğu ile 1 saat 45 dakikada gidiliyor.

Seferlerin günleri ve saatleri hava ve deniz şartlarına bağlı olmak kaydıyla 1 Temmuz-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Bodrum ve Datça’dan her gün 09.30, 13.00, 17.30, 1 Eylül-30 Eylül 2014 tarihleri arasında Bodrum ve Datça’dan her gün 09.30, 17.30, ve 1 Ekim-31 Ekim 2014 tarihleri arasında da Bodrum ve Datça’dan her gün 09.30, 16.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet verecek. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, turizm sezonunda en çok ziyaret edilen iki ilçeyi birbirine bağlayan ve ulaşımda mesafeyi kısaltan feribot seferlerinin yasal prosedürünün Büyükşehir meclisinde oy birliği ile kabul edildikten sonra hizmete başladığını söyledi.

Editör: TE Bilişim