İtalya'nın Cenova Limanında dün sabah saat 09:30 sularında meydana gelen kazada, Moby Lines'a ait Moby Otta adlı feribot Sardinya Adasından gelip rıhtıma yanaştıktan sonra araçları tahliye etmeye başladı.

Bu esnada gemi makineleri nedeni anlaşılmayan şekilde ileri çalışmaya başladı. Geminin rampasında tahliye edilmekte olan araçlardan Alman  Philip Habel (29) ve  Melanie Starrzynsky (28) çiftine ait Ford Focus marka araç, geri viteste rampadan dışarı çıkmakta iken denize düştü.

Olay yerine ulaşan itfaiye araçtaki kazazedeleri kurtarmak için dalış yaptı ancak deniz suyunun çamurlu olması kurtarma operasyonunu olumsuz etkiledi. Dalgıçlar 7 metre derinlikteki araçtan Philip Habel'i sağ olarak çıkarmayı başardılarsa da kalbi duran talihsiz kazazede kardiyal şok uygulamasına rağmen yaşama döndürülemedi

Araçtaki diğer yolcu Melanie Starrzynsky'ye ise suyun çamurlu olması nedeniyle uzun süre ulaşılamadı. Daha sonra kamera ile bir dalgıç robotun dalış yaptırılması neticesi talihsiz turistin cesedine ulaşıldı.

İtalyan basını ise bugün kazanın "insan hatası" kaynaklı olabileceği üzerinde durdu.

Gazeteler, olayı soruşturan İtalyan savcı Biagio Mazzeo'nun kazanın nedeni olarak "makinelerin hatalı bir şekilde ileri yol çalışması" üzerinde durduğunu yazdı.

Yapılan incelemede, geminin yanaştıktan sonra makine telgrafının makine dairesine verilmiş olması gerekirken verilmediği ortaya çıktı.

Geminin makine telgrafının stop pozisyonundan ileri yol pozisyonuna neden alındığı üzerinde duruluyor. Geminin armatörü kazanın insan hatası olabileceğini kabul etti.

Moby Otta gemisinin 41 yaşındaki kaptanı Vicidomini Joseph'in ifadesine başvurulacak.

Bu arada kazada ölen turistlerin cesetlerine otopsi yapılacak.

Polis, olay yerindeki güvenlik kameralarını inceledi. Güvenlik kamerası görüntülerinde feribotun yanaşıp halatlarını bağlayıp kapak açtıktan sonra araçları tahliyeye başladığını, bu esnada makinelerin ansızın ileri yol çalışmaya başladığının anlaşıldığı belirlendi.

Bu esnada rıhtımdan uzaklaşan geminin oluşan mesafeden rampadaki aracın denize düştüğü güvenlik kamerası kayıtlarında görülüyor.

 

Il filmato della tragedia Ore 9.18 cade l'auto in mare

 

 

 

Editör: TE Bilişim