Feribot Faciasında Ölü Sayısı 212'ye Yükseldi

Güney Kore'nin güneybatı kıyısı açıklarında iki hafta önce meydana gelen feribot kazasının ardından dalgıçların 19 ceset daha çıkardığı, öldüğü kesinleşenlerin sayısının 212'ye yükseldiği bildirildi.

Güney Kore'de yaşanan son 20 yılın en kötü deniz kazasının ardından hala kayıp olan 90 kişinin bulunabilmesi için dalgıçların beş katlı feribottaki arama çalışmaları, güçlü akıntılar ve enkazın sürüklenmesi nedeniyle güçlükle sürdürülüyor. Kazada yaşamını yitiren çoğu lise öğrencisi yolcuların ailelerinin, hükümet ve devlet başkanına tepkisi de büyüyor. Aileler, Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin dün yaptığı açıklamayı "samimiyetsiz" olduğu için eleştiriyor. Dünkü kabine toplantısında konuşan Park, "Güney Kore, kaza yüzünden pek çok kıymetli hayat kaybetti, halktan özür dilerim, çok üzgünüm" demiş ve kazaya ilk müdahalenin "yetersiz" olduğunu kabul etmişti.

Feribotta 325'i öğrenci 476 kişi bulunuyordu

Aileler, Ansan kentinde feribot kazasında ölen lise öğrencileri için hazırlanan anıtı ziyaret eden Park'ı yuhalamış ve bıraktığı çiçekleri kaldırıp atmıştı. Feribotun kaptanı ve mürettebattan 14 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na giden 6,325 ton ağırlığındaki Sewol feribotu, 16 Nisan'da Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla soğuk sulara gömülmüştü.

Feribotta 325'i öğrenci 476 kişi bulunuyordu.

Editör: TE Bilişim