Fatih Yılmaz’ın yazısı TERSANE dergisinde yayımlandı.

Yazarımız Gemi İnş. Müh. Fatih YILMAZ’ın "Yerli Gemi Motoru Yolunda Bir Marka: TÜLOMSAŞ" ” başlıklı makalesi, “TERSANE” adlı derginin TEMMUZ-AĞUSTOS 2011/21. sayısında yayımlandı.

İlk olarak sitemizde yayımlanan “Yerli Gemi Motoru Yolunda Bir Marka: TÜLOMSAŞ” başlıklı köşe yazısı, yayın süresi içerisinde iki binden fazla tıklanarak oldukça geniş bir okuyucu kitlesiyle buluşmuştu.

Yazısında; MİL-GEM, Türk Koster Filosunun Yenilenmesi vb. gibi milli projelerin yüksek yerli katkı oranı ile hayata geçirilmesi için gemi sevk ve seyir sistemlerinin yerli imkanlarla üretilmesinin şart olduğunu, aksi halde yerli katkıda % 60-65 barajını aşmanın mümkün olmadığını vurgulayan Fatih Yılmaz, sektörün gemi ana ve yardımcı makine temininde dışa bağımlılığın giderilmesi için TÜLOMSAŞ Motor Fabrikası ve Pendik-Sulzer Motor Fabrikası’nın Türk denizciliğine kazandırılması önerisini yinelemişti.    

Müh. Fatih YILMAZ’ın TÜLOMSAŞ ile ilgili yazısını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız: http://www.denizhaber.com/index.php?sayfa=yazar&id=30&yazi_id=100593&-yerli-gemi-motoru-yolunda-bir-marka-tulomsas.html   

Müh. Fatih YILMAZ’ın güncel köşe yazısını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız: http://www.denizhaber.com/index.php?id=30&sayfa=yazar&-fatih-yilmaz.html

 

Editör: TE Bilişim