Fahrettin Kaptan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sun Genius adlı frigorifik gemiden inerken çarmıh kazasında hayatını kaybeden Kılavuz Kaptan Fahrettin Aksu için İnciburnu Kılavuzluk İstasyonunda tören düzenlendi.

Törende Fahrettin kaptan'ı son yolculuğuna uğurlamak isteyen geniş bir katılım vardı. Fahrettin Aksu'nun eşi Oya Aksu ile kızları Ebru ve Esra Aksu'nun yanı sıra Törene deniz yoluyla gelen Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ile birlikte Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Liman başkanı Mustafa Azman, TDİ Genel Müdür Burhan Külünk, Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Küçük, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanı Tuğamiral Mustafa İpteş, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Meclis Başkanı ve AKP Eski Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu, Önceki DTO Meclis Başkanı Erol Yücel, İstanbul Liman İşletmesi Müdürü Mehmet Ali Yığcı, Müdür Yardımcısı Nihat Bozkurt, Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Turhan Uzun, Genel Sekreter Şükrü Akardaş, Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Selçuk Şenkal, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Şükrü Arık, GEMİMO Başkanı Muammer Yağız, Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı Cahit İstikbal, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Vakfı Başkanı Saim Oğuzülgen, Vakıf Genel Sekreteri Bülent Temur katılımcılar arasındaydı.

Törende Kaptan Saim Oğuzülgen sunuculuk yaptı.

Törene denizden katılan TDİ ve Kıyı emniyeti römorkörleri Paşalimanı, TDİ Zübeyde Ana, Kurtarma 1, Kurtarma 2, Kurtarma 3 Fahrettin Kaptan için düzenlenen saygı duruşu esnasında düdük çalarak Fahrettin Kaptan'ı son yolculuğuna uğurladılar.

Törende konuşan Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Şükrü Arık, böyle törenlerin tekrarlanmaması dileğinde olduğunu gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Törenden sonra Sahrayıcedit Camiinde kılınan cenaze namazını müteakip Fahrettin Kaptan'ın naaşı Hekimbaşı Mezarlığında toprağa verildi.

Fahrettin kaptan'ın tabutu, Türk Bayrağı'nın yanısıra Kılavuz Kaptan Bayrağı'na da sarıldı.

DEFAMED Başkanı Selçuk Şenkal kazalar karşısında kılavuz kaptanların gerekli neticeleri çıkarmasını istedi.

Giresunlular Derneği başkanı, "Fahrettin Aksu'yu geç bulduk, çabuk kaybettik" dedi.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli törene katılanlar arasındaydı.

Denizcilik Müsteşarı hasan Naiboğlu'na Kıyı Emniyeti SAR Botundan kılavuzluk İstasyonuna geçişte Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı eşlik etti.

Fahrettin Kaptan'ın eşi, annesi, kızları ve yakınları gözyaşı ve acı içindeydi.

TDİ Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Küçük, kılavuz kaptanlarla birlikte çalışarak kazaların önlenmesi için daha fazla neler yapılabileceğini araştırmaya devam edeceklerini söyledi.

TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk; Böyle acıların tekrarlanmamasını diledi, "En zor olan böyle bir haberi aileye vermektir. Lütfü Kaptanı kaybettik ama onu unutturmadık, Boğazlara gelen gemiler onun adını söylüyor. Fahrettin kaptanı da unutturmayacağız" dedi.

Denizciler Sendikası Başkanı Turan Uzun, TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk ve genel Müdür yardımcısı Tevfik Küçük

DTO Yönetim Kurulu Başkanı; kılavuz kaptanlara seslenerek "Yaşam en değerli armağan. Kişisel risk algılamamız ülke olarak maalesef yüksek değil, Kişisel risk algılamamızı yükseltmeliyiz. Bu trafikte de böyle, tersanede de böyle. Bu kültürü geliştirmeliyiz." dedi.

 

 

Törende konuşan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu; "Benim oğlum da Denizcilik öğrencisi. Bu kazada benim oğlum da abisini kaybetti" dedi.

Römorkörler düdük çalarak Fahrettin kaptanı uğurladılar.

Törenle ilgili videoyu izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız:

http://www.denizhaber.com/HABER/16657/27/Fahrettin-Kaptan-Ebediyete-Ugurlandi.html

 

Editör: TE Bilişim