Fahrettin Kaptan Pazar Günü Defnedilecek

Sun Genius adlı reefer tipi gemiden iken çarmıhtan düşerek hayatını kaybeden kılavuz kaptan Fahrettin Aksu için Pazar günü saat 10:00'da İnciburnu'nda tören düzenlenecek.

Törenden sonra Öğle namazına müteakiben Sahrayıcedid Camiinde kılınacak cenaze namazından sonra Merhum fahrettin Aksu'nun naaşı defnedilecek.

Kılavuzluk Camiası Yasta

Sempatik ve sevecen kişiliğiyle bütün kılavuz kaptanların sevdiği bir kişi olan Fahrettin Aksu'nun vefatı kılavuzluk camiasını yasa boğdu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Kavak Kılavuzluk İstasyonu'na koşan kılavuz kaptanlar, meslektaşlarının ardından duygulu anlar yaşadılar.

Gemi Kaptanı: Son Derece Normaldi

Kazanın meydana geldiği Sun Genius gemisi kaptanı Nikolay Zhuravlev, gemisini Harem-Kavak etabında kılavuzlayan fahrettin Aksu'nun gemideki kılavuzlama esnasında son derece normal ve neşeli olduğunu söyledi.

Zhuravlev, "Geçiş esnasında sohbet ettik. Geminin seferinden, denizcilikle ilgili her zamanki konulardan konuştuk. Son derece normaldi, hiç bir rahatsızlığı yoktu. kazaya çok üzüldüm. İnsan olarak bu kaza beni çok üzdü" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim