One Apus konteyner gemisinin konteyner enkazı, Japonya'ya geri döndükten bir ay sonra Japon Yeni Yıl tatili nedeniyle yaşanan bir duraksamanın ardından kaldırıldığı bildirildi.

Kaza anında gemide bulunan toplam konteyner sayısı ve Japonya'da kaç tane boşaltılacağı belirtilmemiş olsa da, geminin kapasitesinin sadece küçük bir kısmının boşaltıldığı görülüyor. Tahliye edilecek konteynerlerin önceden bir listesinin bulunmadığını, bu nedenle sörveyörlerinin konteynerler boşaltılırken harici, görsel incelemeler yapmak için limanda kaldığı bildirildi. Kargo danışmanlık şirketi WK Webster tarafından yapılan açıklamada; ''Boşaltılan konteynerlerin bir kısmı neredeyse yok olmuş vaziyette, bir kısmı ise nispeten iyi durumda." ifadeleri kullanıldı.

Aralık ayı sonunda ONE müşterilere toplam 126 konteynerin güvenli bir şekilde boşaltıldığını bildirmişti. Yeni yıl nedeniyle yaşanan duraklamanın ardından 8 Ocak itibarıyla güvenli bir şekilde boşaltılan konteyner sayısının 232 olduğu bildirildi. Knteyner boşaltma çalışmalarının ise görüntüleri yayınlandı.

Editör: TE Bilişim