İspanya, Brezilya, Küba, Meksika, Kolombiya, ve Hindistan’da dev limanlar işleten, dünyadaki lider terminal operatörlerinden biri olan İspanyol Grup TCB , Türkiye’deki ilk girişimi olan TCE Ege Konteyner Terminali’nde hizmet kalitesini ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile tescilledi.

2009 yılının son aylarında Aliağa, Nemrut körfezindeki faaliyete geçen ve  hızla büyümeye devam eden TCEEGE Konteyner Terminali, bugünlerde kalite yönetim sistemi denetimlerini başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor.Kuruldukları ilk günden itibaren sundukları hizmete değer katmayı amaçladıklarını belirten firma yetkilileri, terminal faaliyetlerinin dünya standartlarında tescillenmesinin TCEEGE takımının modern yöntemler ile kalite odaklı yönettiği faaliyetlerinin bir ürünüdür diyor.

Sertifikasyon çalışmalarına hız kesmeden devam edecek olan TCEEGE konteyner terminali kısa zaman içerisinde ISO: 14001 (Çevre Yönetim Sistemi) ile ilgili denetimlerini tamamlamayı planlıyor.

Sertifika çalışmalarının yanı sıra; yatırımlarına devam eden TCEEGE birinci yılında ekipman parkuruna 6 adet RTG ekledi. Firma, liman rıhtım vinci (MHC) sayısını 3’e, terminal çekerlerinin sayısı 12’den 18’e, reefer konteyner bağlama noktalarını ise 72’den 120 adete yükseltti. Önümüzdeki süreçteki en büyük yatırım ise terminale gelecek olan 2 adet STS rıhtım vincinin hazırlıklarına başlanmıştır. Terminal arka sahasının genişliği sayesinde mevcut 400,000TEU’luk kapasiteyi projede toplam 1 milyon TEU olarak hedefleyen firma piyasanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir konumda olduklarını belirtti.

TCEEGE Konteyner Terminali

TCEEGE Konteyner Terminali bir Grup TCB üyesi. Grup TCB, İspanya merkezli dünyadaki lider terminal operatörlerinden biri olup, şu an itibariyle İspanya, Brezilya, Küba, Meksika, Kolombiya ve Hindistanda konteyner terminalleri işletiyor. Ayrıca 3 bölgede demiryolu operatörlüğü yapıyor.

İzmir merkeze 55 km, TCDD Aliağa Biçerova tren istasyonuna yaklaşık 600 m uzaklıkta bulunan TCE-EGE Konteyner terminali, 750 m uzunluğunda gemi yanaşılabilir rıhtıma ve ortalama -20 m deniz derinliğine sahip, 3 adet mobil liman vinç, 5 adet 45 ton kapasiteli dolu konteyner istifleme vinci, 6 adet RTG ve 18 adet 65 ton kapasiteli konteyner dorsesi bulunuyor.

Editör: TE Bilişim