İTU MTAL ortaklığında yapılan "Career Clubs" projesi, eTwinning projeleri ‘Meslek Liseleri’ Kategorisi Türkiye Özel Ödülünü almaya layık görüldü. Projenin kurucuları Burcu Sönmez ve Eda Acar Antalya da 1-3 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleşen eTwinning 12. Ulusal Konferansında tüm ortaklar adına ödüllerini aldılar.

İTÜ MTAL'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı; ''Bu projede öğrencilerimiz mesleklerine göre kariyer kulüpleri oluşturacak ve uluslararası gruplarda iş birliği içinde çalışarak birçok Web2.0 aracını ve mobil uygulamaları deneyimlemişlerdir. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden meslek lisesi öğrencileri alanlarını tanıtmışlardır. Farklı okullardan meslektaşları ile kendi alanlarındaki çalışmalarını, neden bu alanı seçtiklerini ve avantajlarını / dezavantajlarını öğrenmek için bir araya gelmişlerdir. Böylece birbirlerinin meslek alanlarından yararlanarak kendilerini geliştirmişlerdir. Projede Türkiye'den 10 ve Avrupa'dan 10 olmak üzere 20 ortak ile 14-18 yaş aralığındaki yaklaşık 140 öğrenciyle çalışılmıştır.

Proje okulumuz öğretmenimiz Selen ARAS koordinatörlüğünde Elektrik-Elektronik, Bilişim  ve Denizcilik alanı öğrencilerimizle iş birliğinde yürütülmüştür. Ekim ayında başlayan projede Ali Aldeniz, Ahmet Emir Karaismailoğlu, Berke Can Akkaya, Kerem Hasbolat, Kılıç Tolga Özer, Mert Burak Mutlu, Melis Çevik, Osman Ahmet Altınordu, Ömer Özcan ve Sıla Karip  olarak toplamda 10 öğrencimiz yer almıştı. Öğrencilerimize ve öğretmenimize ilimiz, ilçemiz, okulumuz adına başarılarından dolayı teşekkür ediyoruz.''

Editör: TE Bilişim