Ulaştırma Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi verilerine göre, Demira adlı esrarengiz yatın kaptanının sırra kadem basmasıyla sonuçlanan olay şöyle gelişti:

11‎.‎03‎.‎2013 ‎günü saat ‎17‎:‎40‎'‎da JRCC Pire, Ulaştırma Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ni arayarak, DEMIRA isimli Amerikan bayrakli teknenin Rodos Adasi dogusunda ‎basibos vaziyette dolastiktan sonra karaya oturdugunu içerisinde kimsenin olmadigini ancak Kasim ÇETIN isimli ‎vatandasa ait bir belge bulundugunu ifade ederek herhangi bir ihbarin AAKKM'ye ulasip ulasmadigini sordu‎.

Merkezden verilen cevapta,  tekneye ait bir ihbar ulasmadigi belirtilerek gerekli arastirmanin yapilacagi ifade edildi‎. ‎

Yat kayit ‎sisteminden tekne sahibinin ismine ulasilarak konu Bodrum Liman Baskanina intikal ettirildi‎. ‎

Bodrum Liman Baskani ‎tekne sahibine ulasti‎. ‎Ardindan tekne sahibinin yurtdisinda oldugu‎, ‎tekneyi Göcek‎'‎ten Bodruma getirmesi için bir ‎kaptanla anlastigi ancak pazar gününden beri kaptanla irtibata geçemedigi ifade edildi‎. ‎

JRCC Pire‎'‎den gelen bilgilendirme ve kayip sahsa ait araka-kurtarma (AK) faaliyetine baslandigini belirten yazi Sahil Güvenlik Komutanlığı'na (SGK) iletildi‎.‎ SGK ‎12‎.‎03‎.‎2013 ‎günü itibariyle kayip sahsi bulmaya yönelik gerek tlf‎.‎üzerinden teknik takip gerekse denizden AK faaliyetine yönelik çalisma ‎baslatti‎.

‎Arama çalismalari Sahil Güvenli Komutanligi tarafindan ‎13‎.‎03‎.‎2013 ‎günü günbatimina kadar devam etmis ve ‎herhangi bir bulguya rastlanamadı.

‎SGK tarafindan arama çalismalarina son verildi.

Editör: TE Bilişim