Eskişehir plajının suyu temiz  
 
TBMM Çevre Komisyonu Başkan Vekili ve AKP Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk'ün kendi internet sitesinde Eskişehir'deki yapay plajın yüzmeye kapatılmak istemesine Eskişehirliler tepki gösterdi. Kent sakinleri plajın kapatılmamasını isterken, ESKİ Genel Müdürü Garip Yıldırım, plajdaki suyu sürekli tahlil ettiklerini söyleyerek, “Suyumuz temiz” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürü Garip Yıldırım, Kentpark'taki yapay plajda basın toplantısı düzenledi. Yapay plaj suyunun insan sağlığını olumsuz yönden etkilediği iddialarının doğru olmadığını anlatan Yıldırım, suyun sürekli olarak bir kimya mühendisi tarafından gözetim altında tutulup tahlillerinin yapıldığını söyledi.

Gizli- saklı hiç bir şeyleri olmadığını belirten Garip Yıldırım, ESKİ laboratuvarının Çevre ve Orman Bakanlığı'nca yetkili bir laboratuvar olduğunu kaydetti. Yıldırım şöyle konuştu:

“Laboratuvarımız uluslararası düzeydedir. İngiltere de bize örnek numuneler gönderir, doğruluk testini yaptırır, Donanımlı ve yetkili laboratuvara sahibiz. Eskişehir'deki yapay plajımızla ilgili her türlü analizleri yapıyoruz. Sağlık Müdürlüğü burayı zaten denetliyor. Gereken tedbirleri alıyoruz. Yapılan denetimlerde plajımız temiz bulundu. Başka ne yapmamız lazım? Her şey kayıt altında. steyen herkes buradan numuneler alabilir.”

ESKİ Genel müdürü Garip Yıldırım, plaj suyunun yanından geçen Porsuk Çayı’ndan alınmadığını vurguladı. Yıldırım suyun 40 metre derinliğinden gelen yer altı suyu olduğunu anlatırken, “Suyu Porsuk Çayı'ndan almıyoruz. 40 metre derinlikten yer altından alıyoruz. Bu su içme suyu olarak da kullanılabilir. Ben içebilirim. Bir yandan aldığımız suyu diğer taraftan da tahliye ediyoruz. Yani aynı suyu bir daha kullanmıyoruz, bir nehir havası yaratmak istiyoruz” dedi.

Plajda yüzen çocuklar ile şezlonglarda oturan kadınlar, plaj suyunun temiz olduğunu, belediye yetkililerinin burayı sürekli ilaçlayıp tahliller yaptıklarını belirterek, plajın kapatılmasını istemediklerini söyledi.

 

 

Editör: TE Bilişim