Eskihisar feribot yolu 2,5 ay kapalı

Bursa ve İzmir yolcuları ile tatilcilerin ağırlıklı olarak tercih ettiği Eskihisar feribot güzergahı, Marmaray'ın Gebze ayağındaki çalışmalar sebebiyle 2.5 ay trafiğe kapatılacak. Trafik mahalle aralarından verilmeye çalışılacak.

Marmaray projesinin Gebze ayağındaki çalışmaları devam ediyor. Yüzlerce iş makinesi hummalı bir şekilde çalışıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleriyle koordinasyonlu devam eden çalışmalarda, tren istasyonunun altından geçtiği iki köprünün yakılmasına karar verildi.

Eskihisar Feribot İskelesi'ne giden yolun geçtiği köprü ile Eskihisar eski yolu köprüsü pazartesi yıkılacak. Tatilcilerin tercih ettiği ve zaman zaman yoğunluktan kuyrukların oluştuğu Eskihisar feribot yolu istikametinde bulunan İstasyon dal-çık ve kavşağının ise 2.5 ay trafiğe kapatılması kararlaştırıldı.

İzmit'i dolaşmayarak Gebze'den Yalova'ya geçmek isteyenlerin tercih ettiği Gebze-Eskihisar feribot yolunun kilit noktası olan kavşak, pazartesi gününden itibaren 2.5 ay trafiğe kapatılacak. Bu durum trafik sıkıntısını da beraberinde getirecek.

Gebze Belediye Başkan Vekili Yunus Tekin'in başkanlığındaki heyet, Marmaray çalışmaları sebebiyle kapatılacak yolda incelemelerde bulundu. Başkan Vekili Tekin, kapatılan kavşağa alternatif olarak mahalle içinden feribot yoluna bağlantı verileceğini ve trafiğin buradan akmasının sağlanacağını söyledi.

Tekin, bölgede trafiğin yoğun olması yüzünden ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini belirterek, "Mecbur kalmayanlar bu yolu tercih etmesin. Onlara tavsiyemiz, feribot yerine İzmit üzerinden Yalova'ya geçsinler" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim