Üçkuyular-Bostanlı arasında 3 arabalı vapurla hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Esenköy’ün bakımı sırasında seferlerin aksamaması için “Ayvacık” adlı vapuru kiraladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bakıma alınacak olan ‘Esenköy’ isimli arabalı vapurun yerine 6 aylığına yeni bir arabalı vapur kiraladı. Esenköy ile aynı teknik özeliklere sahip olan ‘Ayvacık’ isimli kiralık vapur için denizcilik dilinde “Esenköy’e kızkardeş” geldi deniliyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Üçkuyular-Bostanlı arasında hizmet veren 3 arabalı vapurundan (Esenköy-Eminönü-Salacak) biri olan Esenköy’ün bakım çalışmaları sırasında ulaşım hizmetlerinde bir aksama yaşanmaması amacıyla kiralanan  “Ayvacık” isimli arabalı vapur, seferlerini Aralık sonuna kadar sürdürecek. Temmuz ayı sonuna kadar seferlerini sürdürecek olan Esenköy ise yıllık ve 5 yıllık periyodik bakımının gerçekleştirilmesi için İzmir Tersanesi Komutanlığı’nda havuza çekilecek. Yeni kiralanan vapur sayesinde, arabalı vapur sefer tarifelerinde hiçbir değişikliğe gidilmeden, ulaşım aksamadan normal seferler sürdürülecek.

Arabalı vapur ücretleri 2 Temmuz’dan itibaren iniyor

Öte yandan hafta içi 10.15 ve 15.45 ile 21.30 ve 23.10 saatleri arasındaki arabalı vapur taşıma ücretlerinde yüzde 30 indirim kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu uygulamaya 2 Temmuz 2012 Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karara göre, ulaşıma talebinin en yoğun olduğu saatler dışındaki zaman dilimi içinde arabalı vapur seferlerinin otomobil taşıma ücretleri 7,5 TL’den 5 TL’ye düşürüldü. Minibüs ve kamyonetler 15 TL yerine 10 TL., midibüsler 22.5 TL yerine 15 TL, otobüs ve kamyonlar ise 30 TL yerine 20 TL ödeyecek.

Ruhsatlarında “ticari araç” ibaresi bulunmasına rağmen Kangoo, Cady, F.Connect, Doblo, Berlingo ve buna benzer araçlar, hafta içi uygulamalarda otomobil kapsamında değerlendirilecek. Belirlenen saatler dışındaki seferlerde ise normal ücret tarifesi geçerli olacak.

Büyükşehir Belediyesi, yeni düzenlemeyle, 4 TL olan 250 cc motosikletlerin geçiş ücretleri de kaldırdı. Sürücüler sadece yolcu kent kartlarını kullanarak geçiş yapabilecek.

Editör: TE Bilişim